Mgr. Bc. Vít Rakušan

  • STAN
  • 1. místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.03.2018 15:26:00

Okrádání turistů bude kvůli malichernosti vlády pokračovat

Okrádání turistů bude kvůli malichernosti vlády pokračovat

Vláda nesouhlasí s naším návrhem efektivní obrany proti podvodným směnárnám, které prokazatelně okrádají turisty.

 Odůvodnění zamítavého stanoviska je přitom velmi vágní, ve skutečnosti jde totiž vládě jen o to, aby nosičem změn nebyl opoziční, ale vládní návrh. Tím se však celá procedura značně protáhne.

"Ze strany vlády jde ve skutečnosti jen o to, aby to byl její, ne opoziční návrh, který tuhle absurdní situaci vyřeší. Protože pokud by šlo opravdu jen o věcný problém, jednoduše mohli pozměňovací návrhy koaliční poslanci předložit ve druhém čtení zákona. Takhle vláda sice slízne smetanu za vlastní návrh, ale okrádání turistů bude ještě dlouho pokračovat," říká autor novely a místopředseda STAN Vít Rakušan.

Zástupci vlády přitom tvrdili, že její návrh funguje na stejném principu, jako ten z dílny STAN.

"Jsme rádi, že vláda principiálně se změnou směnárenského zákona souhlasí, ale je absurdní, že vyjádřila negativní postoj k našemu návrhu, a to bez konkrétní specifikace důvodů. Místo spolupráce se vláda rozhodla jít vlastní delší cestou pochybné mediální pozornosti. Problémy se ale mají řešit bezodkladně, a problémy tu jsou," dodává Rakušan.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama