doc. JUDr. Pavel Svoboda, Ph.D., D.E.A.

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.03.2018 14:20:28

Stop nepřehledným tarifům za balíky do zahraničí

Stop nepřehledným tarifům za balíky do zahraničí

Europoslanci schválili na březnovém plenárním zasedání ve Štrasburku nová pravidla týkající se posílání balíků v rámci EU. "Dobrá zpráva pro spotřebitele," komentuje usnesení Pavel Svoboda, který je členem dopravního výboru Evropského parlamentu.

Nepřehlednost v cenách zásilek se odráží na nepřiměřeně vysokých poplatcích, které si někteří přepravci účtují za zasílání balíků do zahraničí. Vysoké poštovné a nepřehlednost tarifů odrazují malé firmy, aby do zahraničí vůbec doručovaly. Je to problém také pro e-shopy, jejich zákazníky, ale i pro všechny, kdo chtějí poslat balík rodině nebo přátelům v zahraničí.

Na březnovém plenárním zasedání schválili europoslanci nová pravidla týkající se posílání balíků v rámci států EU. Obsahem návrhu nařízení je účinnější dohled nad trhy, zvýšení transparentnost tarifů a stanovení nižších sazeb zejména v odlehlých oblastech. "Toto usnesení je dobrá zpráva pro spotřebitele," říká Pavel Svoboda, který je členem dopravního výboru Evropského parlamentu, díky němuž se tato zpráva na plénu projednávala.

"Zákazníci i prodejci si budou moci na speciálním webu srovnat ceny poštovného a zvolit si doručovací firmu, která nabízí nejlepší ceny. Kurýrní služby budou muset zákazníkům poskytnout jasné informace o cenách a podmínkách doručení. Navíc ceny dodavatelských firem budou monitorovány nadnárodními úřady, takže nebude docházet k jejich nesmyslnému navyšování," dodává europoslanec.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama