Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.03.2018 8:34:00

Komu stojí za hájení Bakala?

Komu stojí za hájení Bakala?

V pravidelném pořadu na TV Barrandov se prezident Zeman vyjádřil, že jej hluboce urazila slova Institutu Václava Klause týkající se jeho inauguračního projevu.

 Zeman ve svém projevu na Pražském hradě mj. kritizoval zkrachovalého uhlobarona Z. Bakalu. Klausův institut následně k tomu sdělil výhrady, což je vcelku nepochopitelné právě v souvislosti s miliardářem Bakalou, jenž přivedl OKD k bankrotu, když předtím se svým společníkem, během let působení v OKD dokázal z této společnosti vytahat 100 – 120 mld. Kč.

Pokud prezident hovořil o privatizaci OKD nebo o médiích jako jsou Hospodářské noviny a Respekt, které patří prostřednictvím vydavatelství Economia Bakalovi. Neměl by to být důvod k nějaké kritice ze strany institutu. Institut hovoří v souvislosti se Zemanovou řečí. O jeho mstivosti, jíž dal prý prezident průchod. Na druhou stranu, proč by měl prezident mlčet, když Bakalu a způsob privatizace OKD a také „hospodaření“ této společnosti jako problém vidí.

Bakala ostatně před sněmovními volbami v roce 2010, se poskytováním finančních darů stranám české pravice a poskytnutím mediální podpory těmto stranám, vcelku úspěšně snažil o zásah do volební kampaně. Měl v tom své zájmy. Jednalo se mu perspektivně o to, nedodržet svůj veřejný příslib, prodat byty OKD za výhodných podmínek jejich nájemníkům. Šlo mu o to, prodat tyto byty a vytěžit z prodeje co nejvíce.

Podle kvalifikovaných odhadů Bakala se svým společníkem z tohoto prodeje získali 20 – 25 mld. Kč.

Nevím, zda si lidé na náměstích českých měst, kteří demonstrovali mj. také proti projevu M. Zemana, uvědomují, že se vlastně zastávají člověka, který byl rozhodnutím soudu uznán coby gauner. A je podivné, pokud takový člověk ještě vlastní v Česku část médií. Řekl bych, že je to přímo neuvěřitelné a je dobře, že to vzrušuje alespoň prezidenta republiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama