Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.03.2018 15:17:00

Ministryně Šlechtová zahájila Britské dny v Praze

Ministryně Šlechtová zahájila Britské dny v Praze

V pátek 23. března se na Malostranském náměstí v Praze uskutečnila série společných vystoupení Ústřední hudby AČR a Vojenského uměleckého souboru Ondráš.

 Jejich program byl součástí Britských dnů pořádaných Britským velvyslanectvím v České republice. Vojenské hudebníky a tanečníky představila veřejnosti ministryně obrany Karla Šlechtová.

„Naši vojenští hudebníci a tanečníci byli dnes naprosto skvělí a návštěvníci tady dnes mohli vidět jejich společné unikátní vystoupení vůbec poprvé,“ řekla ministryně obrany Karla Šlechtová. Dodala, že s tímto programem se obě armádní tělesa představí i na prestižním festivalu v Edinburghu, kam byla historicky poprvé pozvána u příležitosti 100. oslav výročí založení Československa.

Společné vystoupení Ústřední hudby AČR a skotského vojenského tělesa v rámci Britského dne připomnělo 100. výročí trvání česko-britských vztahů.

Britské dny zahájila Ústřední hudba AČR

Pod taktovkou majora Patrika Spinka zazněly klasické skladby Bedřicha Smetany a Antonína Dvořáka. Tyto klasické hudební skvosty byly speciálně zaranžované pro společné vystoupení Ústřední hudby AČR a tanečníků VUS Ondráš, s nímž se v srpnu letošního roku představí na největším světovém festivalu vojenských hudeb, na Královském festivalu vojenských hudeb v Edinburghu. Spolu s českým hudebním tělesem vystoupila i skotská vojenská hudba Pipes and Drums.

Armáda na prestižní světový festival vyšle celkem sto třináct tanečníků a hudebníků a jejich vystoupení uvidí přes sto milionů lidí ve Velké Británii i po celém světě. Autory choreografie jsou Martin Pacek a Eva Ornstová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama