Ing. Jaroslava Pokorná Jermanová

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.04.2018 21:05:54

Politici, tedy ani hejtmanka, nemohou do správních řízení zasahovat

Politici, tedy ani hejtmanka, nemohou do správních řízení zasahovat

Komentář na facebookovém profilu k tvrzení FTV Prima, že kraj namísto zájmu obcí chrání své silnice

Důrazně se ohrazuji proti tvrzení FTV Prima, že kraj namísto zájmu obcí chrání své silnice. Takto interpretované sdělení veřejnosti, odvysílané společností FTV Prima dne 31. března 2018 v 18:55 v hlavním zpravodajském pořadu pod názvem „Podle středočeských starostů chrání kraj místo svých obyvatel jen své komunikace“, považuji nejen za zavádějící, ale přímo za lživé.

V reakci na slova ministra dopravy Dana Ťoka jsem doslova řekla, že s čím tedy nemohu souhlasit je to, že sjíždění kamionů na dvojky a trojky vyřešíme tím, že všude dáme zákazové značky. Své vyjádření jsem následně vysvětlila slovy, že samozřejmě chápu, že zákazové značky jsou v tuto chvíli tím nejjednodušším řešením, ale z pozice kraje jsem požádala, aby se tahle cesta zvážila, protože se problém přesune na sousední obce, které se s tím budou potýkat. V žádném případě nezaznělo, jak sdělil redaktor televize, že bych bránila obcím značky rozmisťovat. Naopak. Snažila jsem se přítomné starosty upozornit na možný dominový efekt, který může vyvolat ještě větší komplikace a problém prohloubit. Zároveň jsem jim vysvětlila jednání a postoj kraje a krajského úřadu vůči zrušené vyhlášce o umístění zákazových značek v Říčanech.

Zdůraznila jsem, že krajský úřad musel provést přezkumné řízení na základě podnětu, který byl na krajský úřad zaslán. Celé řízení tak probíhalo dle správního řádu a v souladu s platnou legislativou. Krajský úřad je ze zákona povinen toto řízení provést a není-li obsah vyhlášky stanoven dle platných právních norem, musí vydat tomu odpovídající rozhodnutí. Toto není věcí samosprávy, ale přeneseného výkonu státní správy. Zákon platí pro všechny. Nemá-li obec vyhlášku správně stanovenou, musí jí úřad vrátit, aby bylo vše v pořádku. Proto se obcím takové záležitosti vracejí.

Jinými slovy, politici, tedy ani hejtmanka, nemohou do správních řízení zasahovat ani je ovlivňovat!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama