ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.04.2018 8:18:43

V plzeňském centrálním obvodu se opět vzdělávají senioři na počítačích

V plzeňském centrálním obvodu se opět vzdělávají senioři na počítačích

Už od podzimu 2012 trvá spolupráce mezi Městským obvodem Plzeň 3 a Střední školou informatiky a finančních služeb v Plzni.

O výuku na počítačích je mezi seniory stále zájem. Ačkoliv kurzy už absolvovaly stovky spokojených účastníků, někteří z nich se hlásí do dalších úrovní nebo přicházejí noví, kteří chtějí začínat "od píky".

Do letošního prvního turnusu se jenom z centrálního obvodu přihlásily čtyři desítky seniorů, kteří absolvují kurzy základních úrovní od začátečníků až po středně pokročilé. Někteří z nich jsou ale již natolik ostřílení, že si vybírají i specializované kurzy - například na úpravu digitálních fotografií nebo práci s multimédii.

„Počítačové kurzy považuji za jeden z nejstabilnějších a také nejúspěšnějších projektů, které pro seniory náš obvod připravuje,” myslí si starosta Radislav Neubauer (ČSSD).

„Všem účastníkům držím palce, protože touha se vzdělávat i v pokročilém věku je obdivuhodná,” doplnil místostarosta David Procházka (ANO 2011).

Kurzů se mohou účastnit i senioři z jiných obvodů, ti ale hradí plnou částku kurzovného, což je 800 Kč. Senioři s trvalým bydlištěm na území centrálního obvodu platí pouze polovinu, zbytek jim doplácí úřad.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama