Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2018 22:39:00

Dělostřelci potřebují novou techniku

Dělostřelci potřebují novou techniku

Ministryně obrany Karla Šlechtová navštívila v doprovodu velitele Pozemních sil generálmajora Štefana Kalety 13. dělostřelecký pluk v Jincích.

 Ministryni Karlu Šlechtovou přivítal velitel pluku plukovník Ivan Mráz, který ji seznámil s historií, strukturou a zejména bojovými schopnostmi dělostřelců. Uvedl také, že útvar je naplněn na osmdesát procent a v nejbližší době nastoupí třicet nových rekrutů.

„Dělostřelci jsou perspektivní součástí české armády, jsem ráda, že jsem se dnes v Jincích na vlastní oči seznámila s vybavením a výzbrojí pluku. Potvrdila jsem si, že současná technika je bojeschopná, nicméně v budoucích letech naše dělostřelectvo modernizaci nutně potřebuje. Některá technika i v brzké době,“ zdůraznila Karla Šlechtová.

Ministerstvo obrany s generálním štábem nyní připravují specifikaci pro nákup nových děl kompatibilních se standardy NATO. Půjde o děla ráže 155 mm s dostřelem 40 km.

Ministryně se seznámila s technikou, výstrojí a výzbrojí

Ministryně obrany si po úvodním briefingu prohlédla zázemí 13. dělostřeleckého pluku, včetně nemovité infrastruktury a v rámci statických ukázek se seznámila s technikou pluku a jeho výstrojí a výzbrojí. Mezi ukázkami nechyběl zejména hlavní palebný prostředek pluku – samohybná kanonová houfnice DANA, ale i lehké pozorovací komplety, radiolokátor ARTHUR, přepravní technika, ruční zbraně a spojovací technika.

Během své návštěvy položila Karla Šlechtová smuteční kytici k památníku rotného Mariana Mutla, který v září 2013 podlehl těžkému zranění, jež utrpěl při cvičení ve vojenském prostoru Boletice.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama