MUDr. Raduan Nwelati

  • ODS
  • Mladá Boleslav
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.04.2018 15:50:00

Zateplení a výměna oken čeká další školní budovy

Zateplení a výměna oken čeká další školní budovy

Spolu s pokračujícími investicemi probíhá ve městě i řada výběrových řízení na další akce, které se budou letos realizovat.

 Radní ve čtvrtek řešili výběrové řízení na novostavbu mateřské školy Pampeliška, která vznikne na zahradě MŠ Beruška a měla by být uvedena do provozu na začátku příštího školního roku. Zabývali se i výběrovým řízením na firmu, která zateplí 9. základní školu.

"Tato investice bude rozdělena do dvou etap, v letošním roce zde vyměníme okna a vzduchotechniku, příští rok pak vlastní opláštění," vysvětlil primátor Raduan Nwelati.

Projekt na zateplení Pastelky je velmi nákladný nejen finančně, ale i časově, proto byl rozdělen do dvou etap, aby co nejméně zasáhl do výuky. Náklady na něj jsou zhruba 70 milionů korun, přičemž 40 až 50 procent by měla pokrýt dotace.

Snížení energetické náročnosti čeká také mateřskou školu Sluníčko, kde se původně počítalo jen s výměnou oken. Technický stav budovy ale neumožňuje rozdělit zateplení do dvou etap, zároveň s okny se tedy musí vyměnit i panely opláštění. Celá akce přijde na 12,6 milionů korun bez DPH.

Na mateřské škole Beruška naopak rozdělení možné bylo, vloni se zde tedy uskutečnila výměna oken, letos ji čeká zateplení opláštění. Investice činí celkem 11 370 00 bez DPH, a stejně jako u ostatních školních budov na ni bude využita dotace.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama