ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.04.2018 21:21:00

Proč vláda v demisi nerespektuje usnesení Sněmovny?

Proč vláda v demisi nerespektuje usnesení Sněmovny?

Projev na 12. schůzi Poslanecké sněmovny 12. dubna 2018 – interpelace premiéra Babiše v souvislosti se slevou na jízdném

 Hezké odpoledne dámy a pánové. Vážený pane premiére,

dovolte mi obrátit se na vás ve věci, kterou tu asi všichni přítomní zaregistrovali - slevy na jízdném za peníze na školství. Na školství, které je objektivně podle různých žebříčků OECD podfinancované ve srovnání s jinými státy Evropské unie. Na to stejné školství, kterému měly být prioritně převedeny nevyčerpané prostředky z ostatních kapitol státního rozpočtu dle usnesení této Sněmovny.

Vážený pane premiére, proč vláda v demisi nerespektuje usnesení této Sněmovny? A nejde tady jednom o problém platy učitelů. Ty peníze mohly jít do lepšího vybavení tříd, do dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků, nebo třeba do podpory dostupnosti výměnných pobytů žáků na středních a odborných školách.

A není to jen o základním a středním školství, protože vláda škrtá i peníze na vědu Technické agentuře a Grantové agentuře České republiky. Nebo peníze Akademie věd, tedy institucí, které přímo financují českou vědu a vynálezy.

V roce výročí roku 1948 a 1968 se cynicky škrtají peníze na výzkum Ústavu pro studium totalitním režimů.

Vážené dámy a pánové, celkem se jedná o miliardu, která se bere české budoucnosti. A je to v rozporu s usnesením této Sněmovny.

Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama