Miroslava Němcová

  • ODS
  • Praha 1
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.04.2018 15:18:00

Po promítání Amadea jsem cítila, že se smrtící komunistické sevření uvolňuje

Po promítání Amadea jsem cítila, že se smrtící komunistické sevření uvolňuje

Vzpomínka Miroslavy Němcové na Miloše Formana

K osmdesátým narozeninám Miloše Formana jsem mu s gratulací poslala svou vzpomínku na uvedení jeho oscarového filmu Amadeus v kině ve Žďáře nad Sázavou. Po různých tanečcích komunisté nakonec promítání filmu v tehdejší Československé socialistické republice umožnili.

Kino bylo na všechny termíny beznadějně vyprodané. Na závěr vypukl obrovský aplaus, určený dílu i autorovi. Byl to úžasný projev  sympatií k muži, který od komunistů utekl a v jimi nenáviděných USA dosáhl obrovského uměleckého úspěchu.

V té chvíli jsem najisto cítila, že se smrtící komunistické sevření uvolňuje a že se časem zbortí zcela. Uvěřila jsem tomu právě u filmu Miloše Formana a to jsem mu potřebovala říci. Jak zázračná a opojná to byla chvíle. Moc hezky mi odpověděl. Dnes vzpomínám a děkuji znovu. Šťastnou cestu, pane Formane.

Miroslava Němcová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama