Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.04.2018 22:16:00

Pana Miloše Formana si hluboce vážím nejen já a celý český národ, ale i celý svě

Pana Miloše Formana si hluboce vážím nejen já a celý český národ, ale i celý svě

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal v úterý dne 17. dubna 2018 kondolenční telegram Martině Formanové, vdově po režisérovi Miloši Formanovi.

Vážená paní Formanová,

s hlubokým zármutkem jsem se dozvěděl o skonu Vašeho manžela. Dovolte mi, abych Vám i celé Vaší rodině vyjádřil upřímnou soustrast.

Pana Miloše Formana si hluboce vážím nejen já a celý český národ, ale i celý svět. Miloš Forman, jehož osobně považuji za největšího českého režiséra vůbec, ve svém díle i vlastní osobnosti reflektoval univerzální charakteristiky člověka a světa. Jeho filmy poukazují na občas komickou, občas tragickou roli a sílu „obyčejného člověka“ i génia. Ačkoli některá byla sžíravě kritická, je zřejmé, že jeho díla byla točena s láskou.

Pan Miloš Forman rozpornost a paradoxy nejnovější historie i soudobého světa ztělesňoval i svým vlastním životem. Ten je příběhem člověka, který neusíná na vavřínech, ale dává přednost výzvě, nevzdává se při neúspěchu, ale pracuje – často ve ztížených podmínkách emigrace – na budoucím úspěchu, a který přesto, že citlivě vnímá vnitřní a vnější komplikovanost dneška, si život dokáže vesele užívat.

Miloš Forman nadále zůstane velkým umělcem a hrdým, příkladným člověkem. Česká republika jej pyšně považuje za svého. Dovolte mi tedy, prosím, ještě jednou, abych vyslovil svoji lítost nad ztrátou, která Vás i nás všechny postihla.

S úctou

Miloš Zeman
Prezident České republiky

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama