Petr Bajer

  • Soukromníci
  • Holice
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2018 12:28:00

Urážkou voličů ODS by se měla zabývat policie

Urážkou voličů ODS by se měla zabývat policie

Andrej Babiš podle předsedy Strany soukromníků České republiky podněcuje k nenávisti

 Urážka voličů Občanské demokratické strany (ODS) premiérem v demisi Andrejem Babišem /ANO/ má znaky trestného činu podněcování k nenávisti vůči skupině osob a měly by se tímto prohlášením předsedy vlády zabývat orgány činné v trestním řízení. Myslí si to Petr Bajer, předseda Strany soukromníků ČR, která ve volbách do poslanecké sněmovny ODS podporovala, a její kandidáti se rovněž objevili na kandidátkách ODS.

V rozhovoru pro deník Blesk Babiš hovořil o ODS, kterou po volbách ANO oslovilo k vládní spolupráci. „My jsme tři dny po volbách oslovili ODS, aby s námi vstoupila do jednání o vládě. Pan Fiala tvrdí, že jejich voliči to nechtějí. Já tomu rozumím. Jejich voliči jsou ti, kteří podváděli s daněmi, a naštval jsem je s EET,“ řekl Babiš Blesku.

"Je to od Andreje Babiše naprosto skandální výrok a uráží nejen voliče ODS, ale i voliče Soukromníků, kteří svoje i jejich kandidáty při volbách podporovali," řekl Petr Bajer.

"V tomto štěknutí pan Babiš urazil skupinu více než půl milionu voličů, a to, jak je jeho zvykem, naprosto bez důkazů. Urazil tím i skupinu, která platí daně a vydělává na jeho dotace," zdůraznil Petr Bajer. Podle něj by se proto tímto výrokem měla zabývat policie. Strana soukromníků České republiky proto ještě tento týden podá na premiéra v demisi trestní oznámení.

§ 198a
Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod

(1) Kdo veřejně podněcuje k nenávisti k některému národu, etnické skupině, rase, náboženství, třídě nebo jiné skupině osob nebo k omezování práv a svobod jejich příslušníků, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

(2) Stejně bude potrestán, kdo se spolčí nebo srotí k spáchání činu uvedeného v odstavci 1.

(3) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem, nebo
b) účastní-li se aktivně činnosti skupin, organizací nebo sdružení, které hlásají diskriminaci, násilí nebo rasovou, etnickou nebo náboženskou nenávist.

"Andrej Babiš posunul své hnutí ANO z údajného středu politického spektra silně doleva a podobnými útoky se snaží zvrátit pokles podpory u voličů lovením hlasů právě od ultra levicových voličů," dále řekl Petr Bajer. "Dostal (Babiš, pozn. red.) zřejmě pokyny od svých analytiků, stejně jako tomu bylo v případě podpory nepodpory komunistického poslance Ondráčka nebo u bombardování Sýrie, kdy pokaždé otočil podle potřeby o 180 stupňů," myslí si předseda Soukromníků.

Současnou situaci v jednání o možné vládě pak označil za "šaškárnu, která uráží všechny občany této země". Půlroční absenci legitimní vlády a zdržování ze strany ANO považuje Petr Bajer jen za snahu o posun k předčasným volbám, které by se ale podle jeho názoru rozhodně nestihly sladit s komunálními na podzim, a vláda v demisi by tak měla dost času k dalším protiopatřením. "Vláda v demisi, naprosto bez jakéhokoli mandátu, postupně okupuje významné posty, dělá zásadní personální změny ve státních organizacích a upevňují pozice na ministerstvech, což je špatně. Tomu by se měla udělat přítrž," uzavřel.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama