doc. JUDr. Pavel Svoboda, Ph.D., D.E.A.

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.04.2018 16:27:39

Oceňuji Macronovu ochotu k diskuzi, není běžná

Oceňuji Macronovu ochotu k diskuzi, není běžná

Jedním z hlavních bodů dubnového plenárního zasedání byl projev a následná debata s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem.

Jedním z hlavních bodů dubnového plenárního zasedání byl projev a následná debata s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem, který promluvil v rámci bloku věnovanému budoucnosti Evropy, kde vystupují hlavy států, předsedové vlád a nastiňují představy svých zemí o budoucím směřování EU.

"Především oceňuji, že prezident Macron sám požádal, aby se mohl účastnit diskuse o svém projevu. To hlavy států v Evropském parlamentu nedělají," komentuje projev francouzského prezidenta český europoslanec Pavel Svoboda, který je předsedou Výboru pro právní záležitosti Evropského parlamentu.

Macron ve své řeči poukázal na jedinečnost evropského projektu, který je třeba bránit, ale také vyzval k oživení a modernizaci Evropské unie. Mimo jiné navrhnul, aby státy, které přijímají uprchlíky, dostaly více peněz z unijního rozpočtu. Pochyby a rozpory uvnitř EU podle francouzského prezidenta souvisejí s brexitem, národními egoismy ale i s rostoucím zalíbením v neliberálních postojích. EU musí podle něj ukázat světu svou suverenitu, a to nejen v obraně, ale i v ekonomice.

"I když s ním není třeba ve všem souhlasit, jeho dvě hlavní výzvy k odporu vůči populismu a k vytváření silné evropské suverenity jsou jasné a srozumitelné a ukazují na vůdčí osobnost, jakých se nám v Evropě nedostává," dodává k projevu Pavel Svoboda.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama