MUDr. Olga Sehnalová, MBA

  • Zlínský kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.05.2018 7:37:00

Návrh evropského rozpočtu není velkým překvapením

Návrh evropského rozpočtu není velkým překvapením

Evropská komise včera představila návrh víceletého finančního rámce pro následující období.

 Evropská komise představila návrh dlouhodobého rozpočtu EU ve výši 1,135 bilionu eur (asi 28,4 bilionu korun) v závazcích na období od 2021 do 2027, což odpovídá 1,11 % hrubého národního důchodu EU27.

"Návrh evropského rozpočtu není velkým překvapením. Odpovídá dlouhodobě zřetelným politickým prioritám EU, především pokud jde o boj s migrací a posílení bezpečnosti, včetně ochrany vnějších hranic schengenského prostoru i posílení stabilizace eurozóny. Je jasné, že přesuny v rozpočtu jdou částečně na úkor dosud výrazných kapitol jako je kohezní a společná zemědělská politika. I tak zůstane Česká republika tzv. čistým příjemcem, tedy získá z unijního rozpočtu více, než do něj odvede. Důležitý bude výsledek vyjednávání ohledně parametrů a podmínek uvnitř jednotlivých kapitol, například míra pružnosti v čerpání na národní úrovni. Jako sociální demokraté samozřejmě vidíme i nenaplněné rozpočtové ambice, zejména pokud jde o příjmovou část, což se samozřejmě odráží v omezeném rozpočtu i na mnohé další důležité oblasti, které by měl unijní rozpočet podporovat, včetně například oblasti sociální," okomentovala návrh poslankyně Evropského parlamentu Olga Sehnalová.

Podrobnosti o návrhu Komise si můžete přečíst ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama