ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.05.2018 23:36:33

Priority SPD

Priority SPD

Jednou z programových priorit hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury je přijetí kvalitního zákona o prokázání původu majetku, a to i zpětně.

Cílem tohoto zákona nemá být šikana ze strany státu cílená na každého, kdo vlastní třeba rodinný domek či chatu, ale nastolení povinnosti pro ty,co disponují majetkem vyšším než 20 milionů korun prokázat, jak k uvedenému majetku přišli. SPD rozhodně není rovnostářským hnutím, brojícím proti každému, kdo patří k bohatší části společnosti.

SPD je hnutím, které podporuje a vždy bude podporovat schopné a úspěšné, kteří si ke svému majetku dopomohli poctivou prací či podnikáním.

Proti čemu ale důrazně vystupujeme, je zavírat oči nad podvody a tunely, které v minulosti dopomohly různým pánům Bakalům a spol. k pohádkovým ziskům, o kterých se běžným smrtelníkům může jen zdát.

Chceme si posvítit na neprůhledné a podvodné obchody, kdy si různí „kamarádíčkové“ rozdělovali za neuvěřitelně výhodných podmínek majetek nás všech. To, že ty neuvěřitelně výhodné podmínky byly výhodné jen pro ně, netřeba zdůrazňovat.

Je nepřijatelné, aby stát šikanoval prostřednictvím tzv. EET malé a střední podnikatele a různí solární čí uhelní baroni se nám zatím smáli z luxusu svých monackých sídel….

Všichni jim podobní si musí být jisti, že zhasnuto bylo jen na čas a že na jejich pochybné „kšeftíky“ bude konečně posvíceno! A bude posvíceno i na ty, kdo jim k těmto nekalým obchodům dopomohli a byli za realizaci těchto „tunelů“ odpovědní, a to ať už z politiky komunální či z jejích pater nejvyšších. Tato odpovědnost musí být spojena i s odpovědností trestně-právní. V případě, že nebude u podezřelého majetku doložen způsob jeho legálního nabytí, bude takový majetek daněn 100% daní.

Stát se musí konečně efektivně zaměřit na různé kauzy typu OKD či solárních elektráren. S tím však musí ruku v ruce následovat i nutná reforma naší justice, která mnohdy žaloby na různé“vykuky“ prostě smetla ze stolu. Pojem „justiční mafie“ tak má díky těmto praktikám své opodstatnění.

Prioritou hnutí SPD je příjemná země pro poctivé občany. Předpokladem takové země je v prvé řadě vymahatelnost práva. To, aby právo mohlo být efektivně vymáháno, vyžaduje poctivé policisty, státní zástupce, politiky a soudce. Nebude-li mít náš občan v tyto instituce důvěru, nebude naši zemi za místo příjemné pro život považovat. Pokud uvidí, že krást a podvádět se vyplácí, těžko po něm můžeme chtít, aby ctil zákony a dostál svých závazků vůči státu.

SPD se bude prostřednictvím prosazování svých programových bodů snažit měnit stávající neuspokojivý stav. Je jisté, že se to mnohým nepoctivcům na všech úrovních nebude líbit. Přesto můžeme našim občanům slíbit, že ze svého úsilí neustoupíme a svůj program za žádná korýtka nevyměníme!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama