MUDr. Olga Sehnalová, MBA

  • Zlínský kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.05.2018 18:56:00

V úsilí o bezpečnější silnice nejen v Evropské unii nemůžeme polevit

V úsilí o bezpečnější silnice nejen v Evropské unii nemůžeme polevit

V polovině dubna se v New Yorku konalo zasedání Valného shromáždění OSN, jehož tématem byla i otázka bezpečnosti silničního provozu.

Vážím si toho, že jsem měla možnost na tomto zasedání vystoupit jako poslankyně Evropského parlamentu za Českou republiku. Projev si můžete pustit ve videu. Každoročně kvůli dopravním nehodám zemře na silnicích po celém světě 1,25 milionu lidí a odhaduje se, že dalších až 50 milionů lidí je zraněno, mnozí z nich trpí doživotními následky. Na závažnost tohoto problému jsem proto upozornila i na posledním plenárním zasedání Evropského parlamentu (viz zde).

Evropská unie je v oblasti dopravní bezpečnosti světovým lídrem, a to přesto, že našeho cíle padesátiprocentního snížení počtu úmrtí z dopravních nehod do roku 2020 oproti roku 2010 zřejmě dosaženo nebude a stále jsme od vize nula příliš daleko. Proto v našem úsilí o bezpečnější silnice nejen v Evropské unii nemůžeme polevit. Evropská komise za několik dní představí nový rámec pro bezpečnost silničního provozu na příští dekádu. K jeho naplňování budeme významně přispívat i my jako poslanci a poslankyně Evropského parlamentu. Spolupráci mezi zákonodárci působícími aktivně na poli dopravní bezpečnosti v různých zemích je třeba podpořit. Je to jedna z cest, jak z dopravní bezpečnosti udělat téma, které nebude na okraji zájmu, ale bude mu věnována pozornost, jakou si vzhledem ke své závažnosti zaslouží.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama