TOP 09

Víc, než si myslíte
  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.05.2018 14:10:00

TOP 09 představuje osobnosti pro Senát

 TOP 09 představuje osobnosti pro Senát

Osobnosti, které mají pevné názory, čitelnou minulost a lidé je v jejich obvodech znají. Takové kandidáty nabídne voličům v letošních senátních volbách TOP 09.

 O prvních sedmi jménech, která získala nominaci TOP 09 do Senátu, včera večer rozhodli členové Výkonného výboru strany. Patří mezi ně starosta Bolatic na Opavsku Herbert Pavera (obvod č. 68 – Opava) nebo rektor Masarykovy univerzity v Brně Mikuláš Bek (obvod č. 59 – Brno-město).

„Senát pro nás z TOP 09 vždy byl a stále je pojistkou demokracie. Nechceme ho rušit jako hnutí ANO, chceme ho naopak posílit o osobnosti, které ctí svobodnou společnost a demokratické principy. Věřím, že kandidáti, které TOP 09 vyslala do klání o Senát, voliče osloví právě svými názory a dobrou pověstí,“ řekl předseda TOP 09 Jiří Pospíšil.

Pro další volební obvody, kde budu letos voliči vybírat nové senátory, Výkonný výbor TOP 09 schválil nominaci lékaře a bývalého poslance TOP 09 Michala JANEKA (obvod č. 11 – Domažlice), prezidenta aeroklubu a manažera Vlastimila DVOŘÁKA (obvod č. 29 – Litoměřice), bývalého viceprezidenta sklářské firmy AGC v Evropě nebo šéfa představenstva fotbalového klubu Pavla ŠEDLBAUERA (obvod č. 32 – Teplice). Výkonný výbor strany podpořil také senátní kandidaturu podnikatele a jednatele firmy Miroslava PLCHA (obvod č. 38 – Mladá Boleslav) nebo spisovatelky, manažerky a bývalé výkonné ředitelky TOPAZ Terezie RADOMĚŘSKÉ (obvod č. 41 – Benešov).

„Jsme hrdí na to, že můžeme podpořit právě tyto osobnosti a mnohé z nich zaštítit značkou TOP 09. Vážím si jejich rozhodnutí kandidovat právě v době, kdy se k moci znovu dostávají komunisté a daří se populistickým uskupením. Věřím, že pro mnohé voliče budou právě oni skvělými zástupci v Senátu,“ uvedla 1. místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama