Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2018 16:02:00

Zemanožrouti ze STAN

Zemanožrouti ze STAN

Českými médii proběhla zpráva, že senátoři z hnutí STAN chtějí připravit žalobu na prezidenta Zemana kvůli jeho výrokům o novičoku. Prezident prý ohrozil svými výroky bezpečnost občanů a státu a vlastně se dopustil velezrady.

 Je to velká nestoudnost senátních představitelů hnutí STAN, která je důsledkem v prvé řadě toho, že hnutí STAN se už nějaký čas – prakticky od sněmovních voleb – propadají volební preference nezvratně pod úroveň 5%. Pokud by tedy byly volby do sněmovny nyní, v příští sněmovně bychom již představitele hnutí STAN neviděli. Osobně bych od představitelů tohoto hnutí, které sdružuje renomované, dlouholeté a tedy úspěšné komunální politiky očekával, že bude přicházet do procesu tvorby zákonů se svými nemalými zkušenostmi, jež nabyli jeho členové coby představitelé obcí, což se projeví pozitivně v kvalitě parlamentem schvalovaných zákonů. Zatím se hnutí STAN zaměřuje spíše na takříkajíc „galaxiální“ politiku a ne na to, co je dobré pro občany.

Připomeňme, že kauza novičok nabývá stále více rysů provokace, kterou připravily britské zpravodajské služby vůči Rusku. Dodnes nebyly předloženy žádné hodnověrné důkazy, které by svědčily o tom, že novičok, - tedy látka, jíž byli otráveni otec a dcera Skripalovi – má původ v Rusku. Naopak se v mezičase zjistilo, že novičok byl v malém či o něco větším anebo velkém měřítku vyráběn v řadě evropských států. A jak to před pár dny vyjádřil jeden z uznávaných českých bezpečnostních expertů, otrava Skripalových novičokem vypadá velmi nevěrohodně, tedy velmi nevěrohodně ve spojení s Ruskem. Zdá se ostatně, že otravný plyn novičok by měl podle všeho mít fatálně otravný účinek. Jak bývalý dvojitý agent Skripal, tak jeho dcera však nejen, že přežili útok, ale po hospitalizaci jsou nyní již zapojeni v normálním životě.

Je otázka, jakou má žaloba na prezidenta, pokud ji připraví několik zákonodárců z horní komory českého parlamentu, vůbec naději na akceptaci. Tedy na to, aby byla přijata většinou členů senátu, a poté aby obstála pred Ústavním soudem. Zdá se, s ohledem na tyto dvě překážky, že dnešní vyjádření senátorů zvolených za hnutí STAN je jen plácnutím do vody. A to, i kdyby se jim nakrásně podařilo ústavní žalobu sesumírovat... A v boji o ztracené voliče jim to stejně nepomůže.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama