Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2018 10:21:00

Premiér Babiš jednal s maršálkem polského Sejmu Kuchcińskim

Premiér Babiš jednal s maršálkem polského Sejmu Kuchcińskim

Ve středu 23. května 2018 se premiér Andrej Babiš setkal v Poslanecké sněmovně s maršálkem Sejmu Polské republiky Markem Kuchcińskim. Jednali spolu o posílení ekonomické spolupráce, evropských otázkách i polské menšině žijící v České republice.

 Premiér Andrej Babiš ocenil především česko-polskou přeshraniční spolupráci, která je nejintenzivnější ve srovnání s ostatními sousedními státy ČR. Pravidelně se konají také česko-polské mezivládní konzultace za účasti většiny klíčových ministerstev.

Polská republika je druhým největším obchodním partnerem ČR podle obratu zahraničního obchodu a zároveň třetí nejdůležitější exportní destinací a třetím největším importérem. V roce 2017 dosáhl objem česko-polského obchodu 20,8 mld. eur. Obě země jsou si navzájem i významnými investory.

V České republice žije také téměř 40 tisíc lidí, kteří se hlásí k polské národnosti. Polská menšina se sdružuje v řadě občanských sdružení, jejichž největšími zastřešujícími organizacemi jsou Polský kulturně osvětový svaz v ČR a Kongres Poláků v ČR.

Maršálek Marek Kuchciński je předsedou dolní komory Parlamentu Polské republiky od roku 2015. Do České republiky přijel na pozvání předsedy Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama