Vladislav Kopal

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.05.2018 15:01:22

Co znamená volič pro českého politika? NIC!

Co znamená volič pro českého politika? NIC!

Koalice - nekoalice, vláda - nevláda, migrace - nemigrace. Co teď hýbe tuzemskou politickou scénou? Je to snaha politiků prospět obyvatelům této země? Nebo něco jiného? Soudím, že spíš to druhé.

Vnímám se silnou nevolí spektakulární  exhibování  zvolených politiků, kteří (po dosažení parlamentní mety), rázem dospěli k názoru, že je lepší se zabývat virtuálními problémy, než řešit ty problémy skutečné. 

Rád bych se zeptat těch šéfů politických stran, které nyní dělají mrtvé politické brouky, zda jsou přesvědčeni, že toto je v zájmu jejich voličů?  Volby proběhly, zapomeňte.  Nyní už platí jen to, co chceme my a nikoliv přání vaše.  Vymámili jsme vaše hlasy a tím vaše role skončila. Ostatně tak, jako po každých volbách. Politici už mají fofr.  Musí si přeci najít výnosné trafiky ve správních či dozorčích radách. Na voliče jim pak čas logicky nezbude.  Jistě, ne každý politik je takový a rozhodně je nechci všechny házet do jednoho pytle. Těch, kteří ve voličích nevidí pouze schody k blahobytu, je bohudík ještě dost.

Co mě tedy vede k této úvaze? Jejím důvodem je naprosté mentální vykolejení některých politických stran, které se teď nechávají zviditelnit (bohudíky, budou pak mít z ostudy kabát) naprosto neuvěřitelným  způsobem.

Totiž podáním žaloby za vlastizradu na prezidenta.  Výkřik politických nul. Barnumská mediální kampaň to ihned voličům vemlouvavě do omrzení pere do hlavy. Na scéně se objevuje opět Novičok. Tedy látka, o jejíž existenci neměl donedávna nikdo povědomost. A jsou tu i rázem nově zrození chemičtí experti.  Ale kdo chce psa bít, hůl si najde vždy.

Zesiluje i neustálé mediální napadání prezidenta Zemana, které je už, bohužel, českým a moravským folklorem, v Evropě nevídaným. Prezident měl - dle soudu některých marginálních politických stran- tu smělost, že svůj neeuroatlantický názor na tento problém řekl veřejně.

To rovněž učinil i ředitel příslušného výzkumného ústavu. Ten se záhy dočkal své odměny za odklon od „jedině správného názoru“.  Bleskem jej vymetli z funkce, což u prezidenta republiky jaksi nejde.
A tak nastoupili „Krhounkové a Mazánkové“, aby se s vrozenou servilností a ideologickou zaslepeností  ujali  své role škodičů. 

Ani naše mediální scéna nezůstala pozadu. Nejprve je Novičok démonickou látkou, která dokáže spolehlivě masově zabíjet. Každý kontakt s ním je prý vždy smrtelný. Kde jsem se to dozvěděl, kde beru tu smělost, toto veřejně tvrdit? Odpověď není kupodivu složitá Pouze cituji, co bylo nedávno mnohokrát zveřejněno  v našem  tisku.

Bývalý ruský agent však úkladný putinovský  atak této super nebezpečné látky jaksi přežil. A že se prý zázraky nedějí… O jeho dceři se snad není nutno zmiňovat vůbec.  

Ale problém je nastolen a "Krhounko-Mazánkové" pilně plní roli mouřenína.  Ale kde je obyčejný občan? Koho ten zajímá? Většinu volených politiků zřejmě ne. V Parlamentu je spousta neprojednaných zákonů, ale páni politici budou mlátit prázdnou slámu „novičok“.

Volič nezajímá ani zakopané politické strany či podivuhodná politická uskupení na samé hranici volitelnosti.  Ani mesiáše Miroslava Kalouska, onu provařenou mediální star. Vojáka bez vojska.

Zatím většinou číhají v šeru, škodí, pomlouvají. Čím hůře, tím lépe. Co na tom, že se jiné politické strany snaží plnit občanům své předvolební sliby. Co na tom, že zatím rostou činže, ceny bytů i většina rodinných mandatorních nákladů. Uražená ega jsou jim víc, než sliby občanům.

Myslím, že nastal čas porovnat minulé předvolební sliby a pak následné reality. Budou to jen skříně plné kostlivců a planých plků.

KSČM vždy prováděla kontinuální politiku a respektovala své voliče. Neoblbujeme, ale konstruktivně řešíme.  Pouze ukázané totiž platí...   

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama