JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.05.2018 16:07:00

Lety do Mnichova - další krok ke zlepšení leteckého provozu

Lety do Mnichova - další krok ke zlepšení leteckého provozu

Linka Brno-Mnichov je nyní v režimu závazku veřejné služby. Smlouva byla uzavřena na čtyři roky, což umožní rozvoj linky v dlouhodobém horizontu.

 Současně s novým režimem linky posiluje společnost BMI Regional počty pilotů a letušek v Mnichově a zároveň umístila na letiště Mnichov záložní letadlo pro případ technických výpadků. Tato opatření přispějí ke zlepšení pravidelnosti spojení a snížení počtu zpožděných a rušených letů na lince Brno-Mnichov a přináší i nové akční ceny letenek.

Společnost BMI linku provozuje od listopadu 2015. Frekvence spojení byla zvýšena na dva lety denně v květnu 2016, čímž se více než zdvojnásobil počet cestujících, který činí až 2200 osob měsíčně. Dvě spojení v pracovních dnech a jedno v neděli umožňují výbornou návaznost v uzlovém letišti Mnichov na další linky do velké části destinací.

Linku z Mnichova využívají převážně zástupci firem a organizací, které v Jihomoravském kraji investují, zaměstnávají a vytvářejí pracovní místa nebo řeší společné projekty v oblasti výzkumu. „Většina investorů umístění své investice podmiňuje právě existencí leteckého spojení do uzlového letiště. Pokud bychom tuto linku neměli, realizovaly by se tyto investice jinde. Proto je naší prioritou najít cestu, jak znásobit počty pravidelných letů z brněnského letiště a o tom stále jednáme. Lety do Mnichova v závazku veřejné služby jsou dalším krokem ke zlepšení leteckého provozu, protože tato smlouva nám umožňuje větší kontrolu nad pravidelností letů a dalšími parametry fungování linky. A velmi pozitivní zpráva pro cestující je, že v rámci závazku dopravce zavádí nové akční ceny letenek, které jsou k dispozici od 3645 korun za cestu tam a zpět včetně letištní taxy,“ řekl hejtman Bohumil Šimek.

Mnichov je uzlové letiště jednoho z největších světových dopravců – německé Lufthansy. S jedním přestupem lze uskutečnit cestu do drtivé většiny destinací v Evropě i mnoha dálkových destinací na dalších kontinentech. Linka tedy není určena pouze k cestování mezi Brnem a Mnichovem, ale funguje jako brána do celého světa.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama