JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.06.2018 22:41:00

Z Květné odjíždí tři až pět kamionů denně

Z Květné odjíždí tři až pět kamionů denně

Munice z Květné bude odvezena do konce prázdnin. Sklad zůstane po modernizaci zachován.

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický jednal se starostou Květné Petrem Škvařilem především o záležitostech muničního skladu, ve kterém je v současné době uložena munice z Vrbětic. Podle starosty bude vrbětická munice odvezena zřejmě již v srpnu. Sklad však zůstane zachován a vybaven moderními technologiemi.

„V současné době dochází k odvozu uskladněného materiálu v počtu tří až pěti kamionů za den. Společnost, která převzala závazky po bývalém vlastníkovi munice, se zavázala, že vše bude odvezeno v září, avšak je možné, že k tomu dojde i dříve. Po třech a půl letech se konečně zdá, že materiál navezený po výbuchu z Vrbětic, konečně z Květné zmizí,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „S areálem je však počítáno i do budoucna, což dokazují plánované investice a modernizace bezpečnostních systémů. Květná by se měla stát prvním muničním skladem, jehož perimetr bude hlídán autonomními stroji, což je systém vyvíjený ve spolupráci s Univerzitou obrany v Brně,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Řešení situace vítá také starosta Květné Petr Škvařil. „Pro nás je z hlediska zaměstnanosti v okolí důležitá garance dalšího provozu areálu, na který jsou naši občané dlouhodobě zvyklí a nevnímají jej jako nebezpečí. Jsme rádi, že odvozem vrbětické munice skončí určitý přechodný stav, který od navezení panoval,“ uvedl Petr Škvařil.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama