doc. JUDr. Pavel Svoboda, Ph.D., D.E.A.

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.06.2018 8:39:00

Kybernetická bezpečnost a užší spolupráce s NATO

Kybernetická bezpečnost a užší spolupráce s NATO

Poslanci Evropského parlamentu na svém červnovém zasedání schválili usnesení, ve kterém vyzývají posílení kybernetické bezpečnosti.

 EU by měla zřídit týmy rychlé reakce schopné zasáhnout proti novým hrozbám, které přicházejí z Ruska, Číny nebo Severní Koreje. EP navrhl v této věci rovněž prohloubit spolupráci mezi EU a Severoatlantickou aliancí.

Příčinou současné kybernetické zranitelnosti je podle europoslanců především roztříštěnost evropských obranných strategií a kapacit, a je tedy nutné zlepšit schopnost ozbrojených sil spolupracovat a posílit vzájemnou součinnost v oblasti kybernetické obrany na úrovni EU, se Severoatlantickou aliancí a dalšími partnery.

„Parlament také požaduje zintenzivnění spolupráce EU a NATO nejen v oblasti kybernetické obrany, ale i strategické komunikace a boje proti terorismu či neregulérní migraci. To samozřejmě povede k zajištění větší bezpečnosti v Evropě,"komentuje usnesení Pavel Svoboda, předseda Výboru pro právní záležitosti EP.„Je také dobře, že parlament nebere na lehkou váhu současné hybridní hrozby a požaduje, aby se o nich mezi občany rozvíjelo společné situační povědomí," dodává český europoslanec.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama