Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.06.2018 9:11:00

Kam až chce demokratická levice zajít ve své sebedestrukci?

Kam až chce demokratická levice zajít ve své sebedestrukci?

Komentář na facebookovém profilu k postupu ČSSD při sestavování vlády

 Na nedůstojnou roli, kterou nyní hraje ČSSD, bychom nikdy nepřistoupili. Nikdy bychom nedělali fíkový list koalici ANO, SPD a KSČM. Nikdy bychom neslevili z požadavku, že ve vládě nesmí být trestně stíhaní lidé.

Sociální demokraté poté, co ustoupili skoro ze všeho, co mělo pro ně nějakou cenu, vládu odsouhlasili. Přitom nevěděli, kdo bude ve vládě nebo jaké požadavky budou nakonec mít komunisté.

Jak nedůstojnou partii sociální demokracie hraje, se ukázalo hned po vyhlášení výsledků referenda. Po osmi měsících jednání-nejednání o vládě, po měsíci čekání na rozhodnutí ČSSD v referendu a sotva dva dny po jeho skončení se dovídáme, že předseda ČSSD nezná jména ministrů za ANO a jeho kandidát na ministra zahraničí Miroslav Poche není přijatelný ani pro prezidenta, ani pro KSČM a tím pádem ani pro premiéra.

Situace, do níž se sociální demokracie z vlastního rozhodnutí vydala, je neuvěřitelná. Vidíme tu jasně, že komunisté už mluví nejen do programových věci “své” vlády, ale i do personálních záležitostí sociální demokracie. Nabízí s otázka, kam až chce demokratická levice zajít ve své sebedestrukci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama