Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.06.2018 15:12:25

Chceme být aktivní při hledání řešení

Chceme být aktivní při hledání řešení

Premiér Babiš na Prague European Summitu zdůraznil potřebu ochrany vnějších hranic EU.

Předseda vlády Andrej Babiš se v úterý 19. června 2018 zúčastnil Prague European Summitu v Lobkovickém paláci v Praze. Vystoupil v rámci panelu s názvem EU: Ever closer to the citizens?, kterého se zúčastnila také česká eurokomisařka pro spravedlnost, spotřebitele a rovnost žen a mužů Věra Jourová.

Podle premiéra Andreje Babiše čelí Evropská unie mnoha krizím a výzvám. Největším problémem zůstává nelegální migrace, a je proto důležité zajistit ochranu vnějších hranic evropského prostoru a Unie by se měla aktivně zabývat řešením konfliktů ve svém sousedství včetně situace v Sýrii.

„Česká republika chce být aktivní při hledání řešení, jsme připraveni přispět logisticky a finančně. Podporujeme řádnou ochranu vnějších hranic EU včetně zajištění hotspotů pro žadatele o azyl mimo unijní hranice,“ uvedl předseda vlády Andrej Babiš.

Unie by podle předsedy vlády Andreje Babiše měla být především kompaktní a silná navenek a zachovávat čtyři svobody, tedy volný pohyb osob, kapitálu, zboží a služeb. Od nového předsedy Komise také očekává, že předloží akční plán pro vnitřní trh. Česká republika by v rámci EU měla vystupovat aktivně a jednotně.

U otázky budoucího evropského rozpočtu premiér Babiš uvedl, že bude kvůli brexitu nedostatečný, a proto budou priority Unie vyžadovat lepší cílené financování, zejména pokud jde o hraniční kontrolu a bezpečnost. Za Českou republiku doporučil, aby měly státy více nástrojů pro rozhodování a mohly prostředky směřovat tam, kde je potřebují.

Letošní čtvrtý ročník je zaměřen na globální roli EU, brexit a nový rozpočet Evropské unie. Summit vytváří příležitosti diskutovat o budoucnosti Evropské unie mezi představiteli politické scény, podnikateli i akademiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama