Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.07.2018 11:37:00

Fotbalové mistrovství světa zatím skvělé

Fotbalové mistrovství světa zatím skvělé

Vynikající stadiony, skvělá návštěvnost a výtečná atmosféra provází zatím jednotlivé zápasy mistrovství světa.

Část západních médií sice strašila před zahájením šampionátu Ruskem a Putinem a snažila se odrazovat potenciální návštěvníky od cesty do Ruska na mistrovství. Ale fotbal je tak atraktivní hra, že lidé prostě nedbali nabádání rusožroutských médií. A dobře udělali.

I když západní média čekají dychtivě na jakékoliv „špatné“ zprávy z Ruska, aby je mohla s chutí zveřejnit a rozpatlat, zatím žádné nepřicházejí. Rusko vložilo do přípravy mistrovství světa ohromné peníze, ze kterých byly vystavěny nové stadiony a přestavěny ty staré a byla vybudována nová dopravní infrastruktura a také hotely. Vše zatím funguje, včetně supernáročné logistiky.

Pokud by ruský šampionát skončil dnes, mohli bychom říci, že se jedná o jeden z nejlepších, ne-li vůbec nejlepší šampionát ve fotbale všech dob. Ale ještě počkejme na závěrečné události a počty. Fotbal je dnes ohromným celosvětovým průmyslem, s nesmírnou výdělečností. Zemím účastnícím se šampionátu vedení FIFA přislíbilo, že si mezi sebe rozdělí téměř osm set milionů dolarů.

Šampionát je zatím pohřebištěm nadějí velkých favoritů. Ať to byli Němci, Portugalci či Španělé, ve hře jsou stále ještě Brazilci a také další z favoritů Belgie, k nimž se přidávají vynikající Chorvaté. Vypadá to, že se světová špička začíná nejen rozšiřovat, ale také velmi vyrovnávat. Možná je to z částí tím, že favorité z Německa a Argentiny či Španělska nepřijeli v nejlepší formě. Ale týmy z Japonska či z Mexika vysloveně nadchly svou hrou a svým neutuchajícím entuziasmem.

Zdá se, že fotbal zůstává nejen největším celosvětovým sportem, ale on je stále vyrovnanější a tím je vlastně univerzální. A to je jen dobře.

Vyšlo na Vasevec.cz, publikováno se souhlasem vydavatele. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama