Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2011 15:24:00

Z. Škromach - politik, co ztučněl z kořisti, typický symbol problému ČSSD

Z. Škromach - politik, co ztučněl z kořisti, typický symbol problému ČSSD

Stanovisko Jiřího Paroubka k výrokům Zdeňka Škromacha.

Představitelé ČSSD se oficiálně snaží o to, abych zůstal a neodcházel ze strany, kterou jsem po roce 1989 obnovoval. Co si mám ale myslet o upřímnosti takové snahy, když mne obratem její místopředsedové uráží, jak to naposledy předvedl Zdeněk Škromach?

 Nejen, že opět mluví nesmyslně o přeběhlictví, ale na sociálních sítích už otevřeně útočí i na ostatní členy ČSSD, které jsem do strany přivedl, kdy je vyzývá, aby "ta náplava táhla se mnou". Je lehké si domyslet, koho tím má na mysli.

 Inu, Zdeněk mi nemůže zapomenout, že jsem jej před sjezdem nazval lenochem a myšlenkově sterilním člověkem. Místo toho, aby se nad tím zamyslel - koneckonců i jeho slabá podpora na sjezdu ukazuje, že v tomto hodnocení nejsem sám - tak naopak ještě posiluje dojem intelektuálního kornatění. Vždy? ČSSD sama aktuálně, v souvislosti s "přechodem" pana Humla, definovala, kdo pro ni není přeběhlíkem: není jím ten poslanec, který zásadně nemění poměry ve sněmovně a nepodpoří vládu. V případě, že odejdu z ČSSD, splním obě podmínky.

 Škromach svými výzvami ke složení poslaneckého mandátu s odůvodněním, že bych se stal v případě mého odchodu z ČSSD přeběhlíkem, jen dokazuje naprostou absenci logického myšlení. Hrozné u jednoho z nejvyšších ústavních činitelů.

 Bohužel, sám Zdeněk se stal sám jakýmsi poslaneckým přeběhlíkem, když utekl před funkcí poslance za příslibem tučnější funkce ve vedení Senátu, kdy má stotisícový plat a k dispozici auto s řidičem, takže může vesele místo každodenní mravenčí politické práce objíždět společenské akce, zabijačky, hody a sklípky na Moravě. To je Zdeněk Škromach - politik, co ztučněl z kořisti, typický symbol problému ČSSD.

 Chápu, že jsem pro tento druh politiků špatným svědomím, když odmítám podobné nabídky funkcí, v nichž bych ztučněl z kořisti a přestal pracovat pro lidi tak, jak Zdeněk Škromach.

 Jiří Paroubek
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama