Prof. Ing. Václav Klaus, CSc

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2011 17:10:00

Prezident povede delegaci na 66. zasedání Valného shromáždění OSN

Prezident povede delegaci na 66. zasedání Valného shromáždění OSN

Prezident republiky Václav Klaus vykoná ve dnech 19. – 24. září 2011 pracovní návštěvu Spojených států amerických a Kanady.

Prezident republiky Václav Klaus vykoná ve dnech 19. – 24. září 2011 pracovní návštěvu Spojených států amerických a Kanady, během níž povede českou delegaci na 66. zasedání Valného shromáždění Organizace spojených národů v New Yorku, vystoupí ve dvou předních ekonomických institutech ve Washingtonu a bude přednášet na univerzitě v kanadském Guelphu.

V pondělí 19. září v 17.00 hodin vystoupí prezident ve washingtonském Competitive Enterprise Institute s projevem na téma „Is Freedom in the Western World Guaranteed Today?“

V úterý 20. září bude prezident během pracovní snídaně jednat se členy „Skupiny přátel České republiky“ v Senátu Kongresu Spojených států amerických, v sídle Hudson Institute se setká s jeho vedením a ve 13.00 hodin přednese na půdě známé Heritage Foundation projev s názvem „The EU needs a fundamental transformation, not cosmetic changes“. V odpoledních hodinách bude ve Sněmovně reprezentantů Kongresu jednat s jejím předsedou Johnem Boehnerem a se skupinou kongresmanů vedenou republikánem Kevinem McCarthym.

Ve středu 21. září se prezident v New Yorku zúčastní zahájení všeobecné rozpravy 66. zasedání Valného shromáždění Organizace spojených národů. V průběhu dopoledne a odpoledne se bilaterálně setká s přítomnými prezidenty některých členských zemí OSN, zúčastní se pracovního oběda pořádaného pro hlavy států a vlád generálním tajemníkem OSN Pan Ki-munem a poskytne rozhovor televizní stanici CNBC. Ve večerních hodinách se zúčastní slavnostní recepce pořádané americkým prezidentem Barackem Obamou.

Ve čtvrtek 22. září prezident vystoupí na kanadské Guelphské univerzitě s přednáškou na téma „The Serious Challenges Faced by the EU“ a ve večerních hodinách se v New Yorku zúčastní diskuse pořádané časopisem The New Criterion, kde bude jedním z řečníků na téma „Is America in Decline?“

V pátek 23. září v úvodu dopoledního bloku všeobecné rozpravy 66. Valného shromáždění OSN pronese prezident svůj projev. Zbytek pobytu na půdě OSN poté využije k dalším bilaterálním jednáním s některými přítomnými hlavami států a vlád.

V sobotu dne 24. září se prezident v dopoledních hodinách navrátí zpět do České republiky.

Radim Ochvat, ředitel Tiskového odboru
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama