Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.07.2018 6:34:00

Administrativní zátěž neustále roste. Vláda se ale chválí za její snižování

Administrativní zátěž neustále roste. Vláda se ale chválí za její snižování

Vláda Andreje Babiše dnes projednává materiál hodnotící snižování administrativní zátěže. Svůj „úspěch“ dokládá tvrzením, že se v roce 2017 podařilo zrealizovat 13 opatření ze sledovaných 28 a že administrativní zátěž tedy trvale klesá.

Podle poslance ODS Vojtěcha Munzara se jedná o klasické vrtěti psem, protože do těchto opatření nejsou započítávány nové povinnosti pro podnikatele.

„Byly to právě vládní strany dnešní koalice, které od roku 2014 zavedly kontrolní hlášení, EET a s ní spojené drakonické pokuty, snížily výdajové paušály pro podnikatele, nadužívání zajišťovacích příkazů, omezily svobodu podnikání omezením prodejní doby o svátcích, protikuřáckým zákonem apod. Dnes předkládají rozšíření EET na další živnostníky. Administrativa, přebujelá byrokracie a tlak na podnikatele roste, stejně jako jejich povinnosti. Letos k nim přibylo např. GDPR. Reálně tak podnikatelé pociťují každoroční zvyšování administrativní zátěže a nikoliv její snižování, což vyplývá i ze šetření Hospodářské komory ČR. Není bez zajímavosti, že administrativní zátěž spojená s podnikáním odrazuje zejména mladé lidi od vstupu do podnikání,“ uvedl poslanec ODS Vojtěch Munzar a dodává: „Živnostníci a podnikatelé jsou motorem naší ekonomiky, zaměstnávají sami sebe a mnohdy i někoho dalšího, nezatěžují náš sociální systém, naopak jej naplňují a zejména nabízejí svému okolí své služby. Měli bychom pro ně vytvářet přátelské prostředí, reálně snižovat byrokracii a daňovou zátěž. Tyto kroky v Poslanecké sněmovně navrhuje ODS a bude se o snižování nadbytečné byrokracie snažit i nadále. Vláda by měla chtít totéž a ne schvalovat materiály pro materiály a snít si své nereálné sny, které sama nenaplňuje.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama