Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.09.2011 20:32:33

Náměstek Chládek zapálil Masarykovu vatru

Náměstek Chládek zapálil Masarykovu vatru

Uplynulý víkend rakovnická pobočka Muzea T.G.M. v Lánech ve spolupráci se Sborem dobrovolných hasičů T. G. M. v Lánech pořádala tradiční vzpomínkovou akci Masarykova vatra. Této významné akce se zúčastnil také středočeský vicehejtman Marcel Chládek.

Tradice Masarykovy vatry byla zahájena již v roce 1935, kdy lánští hasiči u příležitosti 85. narozenin prezidenta T. G. Masaryka slavnostně zapálili vatru a uspořádali slavnost. Bohužel 2.světová válka a komunistický režim nepřáli pokračování této vzpomínkové tradice a až v roce 2001 byla obnovena.

17. září 2011 se uskutečnil již 11. ročník Masarykovy vatry. Záštitu nad akcí převzal náměstek Marcel Chládek, který se zúčastnil celého programu: pietního aktu u hrobu T. G. Masaryka, dále slavnostně zapálil vatru spolu s představiteli obce a místopředsedou Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, nakonec ochutnal dobroty na místním kulinářském jarmarku a pozdravil místní občany i hasiče.

„Bylo pro mě ctí se této tradiční a vzpomínkové akce zúčastnit. Jsem rád, že se v Lánech prohlubuje tradice odkazu našeho prvního prezidenta,“ dodává náměstek a senátor Marcel Chládek.

Jedinou kaňkou na jinak bezchybném programu byla neomluvená absence prezidenta ČR Václava Klause, který ačkoliv byl ohlášen, tak svou účast nečekaně zrušil chvíli před zapálením pověstné vatry a stovky návštěvníků tak na hlavu státu čekaly marně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama