Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.09.2011 21:30:00

Stínový ministr školství Marcel Chládek byl hostem Akademického fóra

Stínový ministr školství Marcel Chládek byl hostem Akademického fóra

V minulém týdnu s uskutečnilo již XXIII. Akademické fórum s podtitulkem Střední školy / Vysoké školy / Věda - ohroženy neodborností logistiky?

Tohoto fóra se zúčastnit také stínový ministr školství za ČSSD Marcel Chládek, který si přišel vyslechnout názory odborníků a zároveň také vystoupil se svým diskusním příspěvkem.

Mluvilo se například o optimalizaci sítě středních škol, o tvorbě zákona o vysokých školách a stejně tak o financování vědy - tedy o problémech, kterým české školství v současné době čelí. Tyto problémy mají navíc obrovský vliv na konkurenceschopnost české republiky. Jde o udržení úrovně a dostupnosti středního a vysokého školství a o záchranu české vědy, která je dlouhodobě podfinancována. Je to přitom věda, kterou je Česká republika a její vědci celosvětově známí, a to tak důležitými objevy, jako jsou například kontaktní čočky či významné počiny v oblasti lékařství a farmacie.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama