Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.08.2018 22:34:00

Stavba nového depozitáře krajské knihovny začne příští rok

Stavba nového depozitáře krajské knihovny začne příští rok

Komentář na facebookovém profilu k projektu depozitáře Krajské knihovny Karlovy Vary

 Problémy s nedostatečnou kapacitou skladovacích prostor, s nimiž se potýká naše krajská knihovna v podstatě od svého vzniku, jsou u konce. Na výstavbu nového depozitáře se nám podařilo z Integrovaného regionálního operačního programu získat téměř 100 milionů korun. Dalších téměř 5,9 milionu korun bude na tuto akci uvolněno ze státního rozpočtu a zhruba 15 milionů korun pak uhradí kraj jako zřizovatel knihovny.

Jsem moc ráda, že se nám podařilo získat finance na nový depozitář. Rozšířené skladovací plochy jsou projektovány tak, aby sloužily potřebám knihovny minimálně dalších dvacet let. Výběrové řízení na dodavatele stavby bude vyhlášeno co nejdříve.

Předpokládám, že k zahájení stavebních prací by mohlo dojít v polovině příštího roku. Nová budova by měla být třípodlažní a plně bezbariérová. Kromě skladovacích prostor v ní bude umístěno například i datové úložiště, servrovna, badatelna, digitalizační pracoviště či restaurátorská dílna.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama