PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D.

Aliance národních sil - předsedkyně
  • ANS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.08.2018 14:34:29

Smrt českých vojáků v Afghánistánu byla naprosto zbytečná

Smrt českých vojáků v Afghánistánu byla naprosto zbytečná

ANO, smrt vojáků byla zbytečná a ANO, Češi by měli z Afghánistánu okamžitě odejít.

Faktickým vlastníkem NATO jsou USA. USA chtějí ovládat svět a nikterak se tím netají – je to totiž oficiální doktrína. Jejich armáda však nestíhá všechno obsadit, tak zapojuje spojence v rámci NATO a říká tomu „mise“. A aby bylo dost zájemců o účast v misích, tak je jim nabízena především nadstandardní finanční odměna.

Naše mise – tedy působení vojáků v Afghánistánu - stála ČR v roce 2016 přes 693,55 milionu korun. Dalších 32,87 milionu korun stála ochrana českého zastupitelského úřadu v Kábulu jednotkou vojenské policie. Počet českých obětí v Afghánistánu během mise NATO do dnešního dne činí 15 vojáků.


Ti mrtví chlapci ale bohužel nejsou hrdinové, jsou obětí našich politiků, kteří posílají naší armádu do nesmyslných válek v rámci NATO. Ovšem v nejhlubší podstatě jsou obětí těch voličů, kteří volí strany, které podporují setrvání naší země v NATO a jejichž zástupci hlasují v parlamentu o vyslání vojenských misí. Chlapce navíc na smrt nikdo neposlal, ale nechali se dobrovolně najmout a zaplatit.

V rámci tzv. misí jsou ve skutečnosti domácí obyvatelé nuceni k boji proti okupantům – tedy proti NATO. A pro bojovníky za osvobození své země jsou všichni cizí vojáci okupanti a nerozlišují jejich národnost.  Jednotky NATO - jichž byli naši zabití vojáci součástí - mají v Afghánistánu 16 000 vojáků. Od roku 2002 poslala česká armáda do této země více než 9 000 vojáků  - tedy v očích prostých Afghánců je to 9 000 okupantů.

Co USA a "spojenci" za ta desetiletí vlastně v Afghánistánu dokázali? 


Od konce druhé světové války spolupracovala oficiální afghánská vláda se Sovětským svazem. Výsledkem byl rozmach této země. SSSR prováděl výzkumy obrovských nerostných nalezišť, pomáhal finančně i hospodářsky ve výstavbě infrastruktury, nemocnic a škol. Podívejte se třeba na videa z 60. a 70. a 80. let. Budete překvapeni, jaký život se tehdy v Afghánistánu vedl – například zde: https://www.youtube.com/watch?v=DN1o86ubD8c&t=26s

Ale pak USA v rámci studené války stvořily Tálibán. Za pomoci vojenských odborníků a CIA začaly finančně a vojensky podporovat opozici kábulské prosocialistické vlády - mudžahedíny.  Takzvaná vojenské mise Západu je zcela nelegitimní a nespravedlivou válkou a mír nebyl nikdy jejím cílem.

USA skrze NATO však dosáhly svého skutečného cíle – permanentního chaosu. Viz vyjádření amerického generála Wesleyho Clarka v jeho známém projevu, že USA napadnou sedm zemí do pěti let a začnou Afghánistánem. USA také oficiálně deklarovaly svůj strategický cíl: rozvrátit celý Střední východ, destabilizovat ho a překreslit jeho mapu. 

A my se nyní tváříme, že v Afghánistánu bojujeme v rámci NATO proti terorismu a za naši svobodu? To přece nikdo se zdravým rozumem nemůže brát vážně.

Navíc Tálibán, proti kterému údajně bojují vojska NATO (a tedy i čeští vojáci), sdělil 3. srpna, že by část amerických vojáků mohla v Afghánistánu zůstat. Výměnou žádá účast na politickém rozhodování a autonomii velkých územních celků. NATO de facto není proti a hodlá s Talibánem dále jednat.  Navíc se začaly objevovat informace, že USA do Afghánistánu převážejí bojovníky Daeš z prohraných válek v Iráku a Sýrii. A tito bojovníci mají za úkol udržovat i nadále chaos v celém regionu a pomáhat tak americké armádě.


Naši vojáci umírají v Afghánistánu kvůli hospodářským a finančním zájmům západních korporací. Boj proti terorismu je jen zástěrka. NATO ve skutečnosti rozněcuje terorismus po celém světě.


Proč se všechny české vlády angažují ve vojenských operacích NATO?

Protože lidé volí takové politické strany, které mají v programech setrvání v NATO. V Afghánistánu aktuálně slouží 249 českých vojáků. Česká vláda dokonce schválila rozšíření mise až o 140 vojáků a souhlas s tím už vyslovily obě komory Parlamentu ČR.

Existenci nové vlády, která zahraniční mise NATO podporuje, svými hlasy umožnila KSČM a to navzdory svému stranickému programu. SPD zase ve svém programu nevidí k NATO alternativu a podporuje setrvání naší země v tomto vojenském agresivním paktu. Takže nynější vyzývání zástupců těchto stran k přehodnocení české účasti na misích v ciziněbez mandátu Rady bezpečnosti OSN je pouhý alibismus.


ČR je bohužel členem NATO. Pokud s tím ale nesouhlasíme, pak není možné stále dokola volit strany, které z NATO nechtějí vystoupit. A je pokrytecké se pak tvářit, že voliči byli oklamáni a podvedeni. Voliči KSČM možná ano, ale ostatní ne. Voliči jednoduše volí proti svým zájmům.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama