Milan Chovanec

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.09.2011 14:23:28

Podezření z účelového rozdělování zakázek v ŘSD

Podezření z účelového rozdělování zakázek v ŘSD

Ministr dopravy musí co nejdříve reagovat na podezření z účelového rozdělování zakázek v ŘSD.

Případné navyšování rozpočtu dopravy nesmí být zatíženo ani stínem podezření, že vedení resortu s penězi jakkoli manipuluje. Podezření z účelového rozdělování zakázek v ŘSD je natolik závažné, že ministr dopravy Pavel Dobeš musí bezodkladně reagovat a vyvodit konkrétní personální odpovědnost. Případné změny však nesmí být vedeny snahou dosadit do čela resortu spřízněné a politicky loajální manažery.

Nejasnosti provázelo například dosazení kontroverzního Michala Moroze, který na ministerstvu vyřizuje podněty a stížnosti občanů. Podivná byla i rošáda s bývalým generálním ředitelem ŘSD Jiřím Švorcem, který nyní dohlíží na modernizaci dálnice D1 a výstavbu R35. Personální politika ministerstva dopravy musí být transparentní a nikoli účelová, jak jsme byli dosud svědky.

Milan Chovanec, hejtman Plzeňského kraje a stínový ministr dopravy za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama