Markéta Kabourková

V roce 2018 kandiduji do Senátu - volební obvod č.74 Karviná
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.08.2018 8:10:33

Duhová dotace

Duhová dotace

Nemám vůbec nic proti LGBT komunitě, tedy Lesbičkám + Gayům + Bisexuálům + Transexuálům a dalším aktivistům.

 Pro mě za mě, ať si každý dělá ve svém soukromí, co chce a pokud má potřebu pořádat festivaly pro členy této komunity, a pokud jim to příslušné úřady povolí, ať si pochodují Prahou z Řep přes Radotín, Kbely až po Újezd nad Lesy, ale proboha za svoje peníze a nikoli za peníze nás všech!!! 









Poskytování dotací je řešeno zákonem o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů č. 250/2000 Sb. ve znění novel a kontrolu výdajů následně řeší především zákon o finanční kontrole č. 320/2001 Sb. ve znění novel. Ustanovení § 2 následně stanoví:

l)správností finanční a majetkové operace (dále jen "operace") její soulad s právními předpisy a dosažení optimálního vztahu mezi její hospodárností, účelností a efektivností,

m)hospodárností takové použití veřejných prostředků k zajištění stanovených úkolů s co nejnižším vynaložením těchto prostředků, a to při dodržení odpovídající kvality plněných úkolů,

n)efektivnostítakové použití veřejných prostředků, kterým se dosáhne nejvýše možného rozsahu, kvality a přínosu plněných úkolů ve srovnání s objemem prostředků vynaložených na jejich plnění,

o)účelnostítakové použití veřejných prostředků, které zajistí optimální míru dosažení cílů při plnění stanovených úkolů.

Já se musím ptát, kde je hospodárnost, efektivita a účelnost u akce Prague Pride z.s., při pohledu na účel poskytnuté dotace?

Opravdu se někdo již úplně zbláznil? Zkuste najít ve smlouvách Hlavního města Prahy z let 1918 až 1939 podobnou smlouvu, nebo zkusíme jiné období? Nic takového samozřejmě nenajdeme! Navíc se nejedná o jedinou dotaci pro tento spolek. Prague Pride z.s. obdržel od 11.5.2017 do 1.8.2018, tedy za jeden rok dotace ve výši 787 800,- Kč.  Některé smlouvy jsou pro mě naprosto nepochopitelné, ale ráda podpořím i jiné neziskovky, které se například starají o naše děti, případně seniory, ať rovněž požádají o individuální dotaci, tedy dotaci mimo režim cílů, mimo režim hodnocení. Uvidíme, zda jsme si všichni rovni, či někteří jsou rovnější. 

Česká centrála cestovního ruchu - CzechTourism 

Prezentace České republiky prostřednictvím adjustace loga agentury CzechTourism v rámci akce Prague Pride 2018, která se bude konat ve dnech 6. – 12.8. 2018 v Praze. 

ano 

01.08.2018 

99 900 CZK 

Prague Pride z.s. 

Hlavní město Praha 

smlouva o výpůjčce § 2193 a násl. NOZ: Smlouva o výpůjčce reprezentativních sálů v 2. patře a nádvoří v objektu Clam-Gallasově paláci 

ano 

06.08.2018 

Neuvedeno 

Prague Pride z.s. 

Hlavní město Praha 

Tato Smlouva je uzavírána v návaznosti na proces přidělování reklamních ploch městského mobiliáře provozovaného společností JCDecaux, městský mobiliář, spol. s r. o. Prague Pride z.s. 

ano 

21.02.2017 

Neuvedeno 

Prague Pride z.s. 

Hlavní město Praha 

smlouva o poskytnutí dotace: IUD v CR - Prague Pride 2018 

ano 

05.06.2018 

388 000 CZK 

Prague Pride z.s. 

Česká centrála cestovního ruchu-Czechtourism 

Objednávka prezentace České republiky prostřednictvím adjustace loga agentury CzechTourism v rámci akce Prague Pride 2017 

ano 

26.07.2017 

99 900 CZK 

Prague Pride z.s. 

Hlavní město Praha 

Prague Pride 2017: Tak trochu jiné vdavky 

ano 

11.05.2017 

200 000 CZK 

Prague Pride z.s. 

Když vidím, na co jsou vynakládány veřejné prostředky a kde chybí několikanásobně menší částky, které by vyřešily problémy lidí, kteří jsou opravdu potřební, dětí, které sportují a mnohdy nemají ani na autobus, aby je hromadně převezl na zápas a musí se skládat rodiče, senioři, kteří žijí na pokraji chudoby, a ještě chtějí něco přispět vnoučatům, musím říci, že nabývám dojmu, že zde již neplatí nejen zdravý rozum, ale vůbec nic… A poznámka nakonec, opravdu chceme, aby mohli všichni adoptovat děti?

Obsah obrázku osoba, exteriér, obloha, budovaPopis vygenerován s velmi vysokou mírou spolehlivosti







Zdroj: http://www.ceskenoviny.cz/video/detail.php?id=417554

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama