Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.08.2018 13:31:00

Ještě jsem neviděl takhle groteskní vystoupení

Ještě jsem neviděl takhle groteskní vystoupení

Projev na 18. schůzi Poslanecké sněmovny 22. srpna 2018 k platům politiků

 Vážený pane předsedající, vážené kolegyně, vážení kolegové, vážená vládo,

já se musím podivit nad tímto groteskním vystoupením. Já jsem ještě neviděl takhle groteskní vystoupení, pane Okamuro, právě odcházíte ze sálu, prostřednictvím pana předsedajícího. Taková snůška nesmyslů a lží, které mají manipulovat diváky a prezentují skutečnost naprosto opačným způsobem, je skutečně zarážející. My musíme bojovat proti takovýmhle fake news, jako šíří SPD. A šíří je všude. I v tomhle případě je realita úplně jiná. Když jsme seděli na jednání předsedů klubů, my jsme říkali, že podpoříme tento vládní návrh, byť tam byl určitý řekněme rezervovaný postoj ze strany hnutí ANO, a pan Okamura tam naopak říkal, že podporují náš návrh, Pirátů, že se taky chtějí připojit k vládě, k tomu, aby nedocházelo k plánovanému zvýšení platů politiků.

Takže my samozřejmě žádné zvýšení platů politiků nenavrhujeme. My navrhujeme jedinou věc, a to je to, že vládní návrh zastaví ten už plánovaný růst o dalších 10 %, který je tam naplánovaný. A jestli se to neschválí tady v prvním čtení na Poslanecké sněmovně, tak už se to nestihne schválit ani v průběhu volebního období a ten zákon nenabude účinnosti. A SPD tohle velmi dobře ví, takže v okamžiku, kdy teď říkají, že z toho vycouvávají a že pro to nebudou hlasovat, si myslím, že naprosto popírají základy svého programu. Já jsem proti tomu musel vystoupit, protože to opravdu nedovedu snášet - chápu, že lidi mají různé názory a prezentují svoje různé pohledy, ale nebudu určitě snášet to, aby se tady bezuzdně lhalo, aby se lhalo jako ve volební kampani SPD.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama