Otto Schwarz, MUDr

  • KDU-ČSL
  • Praha 2
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.08.2018 19:42:23

Z CHÁTRAJÍCÍHO NÁDRAŽÍ VYŠEHRAD KULTURNÍ CENTRUM PRAHY 2?

Z CHÁTRAJÍCÍHO NÁDRAŽÍ VYŠEHRAD KULTURNÍ CENTRUM PRAHY 2?

Praha 2, 22. 8. 2018 – Koalice DVOJKA SOBĚ (Strana zelených, KDU-ČSL, ČSSD a nezávislí), číslo 1 v pořadí volebních stran na hlasovacím lístku pro volby do ZMČ Praha 2, si klade jako jeden ze svých cílů záchranu a obnovu řady zchátralých budov.

Nejsmutnějším příkladem na Praze 2 je secesní budova Nádraží Vyšehrad, která byla v době svého vzniku v roce 1905 jednou z nejvýstavnějších staveb Vyšehradu.

Pokud by se radnici podařilo zdevastovanou kulturní památku od soukromého vlastníka odkoupit a následně invenčně a citlivě zrekonstruovat, mohli by se obyvatelé Vyšehradu a Nuslí dočkat místního kulturního centra. Ostatně, projekt multifunkčního centra s galerií, knihkupectvím, restaurací, klubem a kinosálem byl na stole už v roce 2001,“ konstatuje Otto Schwarz, kandidát koalice DVOJKA SOBĚ

Tento svůj záměr představil volební subjekt DVOJKA SOBĚ v červnovém vydání novin stejného jména. V srpnovém čísle radničních Novin Prahy 2 pak zástupce starostky arch. Václav Vondrášek (ODS) oznámil, že radnice Prahy 2 vyzvala v polovině července vlastníka objektu k jednání o odkoupení budovy městskou částí. 

Vítáme, že se ODS konečně probudila z více než desetiletého zimního spánku a připouští, že by objekt bývalého nádraží byla ochotna vykoupit. Je ale nedozírná škoda, že budova je nyní ve stavu, se kterým bude obtížné a velice nákladné cokoliv udělat. V roce 2007 přitom radnice Prahy 2 ovládaná právě touto stranou mohla budovu s pomocí Magistrátu a dalších státních institucí vykoupit,“ doplňuje Jan Hruška, lídr koalice DVOJKA SOBĚ.

DVOJKA SOBĚ bude usilovat rovněž o vyřešení tristního stavu největšího sokolského areálu na světě - Sokola Praha Královské Vinohrady. Smutně se na něm podepsal zub času a jeho modernizace je v nedohlednu. Sokol – to je tradice, která by si moderní kabát zasloužila. Je nutné začít po desítkách let nečinnosti konat, než areál úplně zchátrá.

„Naše děti trápí nedostatek sportovišť ve školách, chybí nám i kvalitní bazén. Přitom venkovní atletický ovál Sokola slouží spíše k pořádání koncertů a soukromých akcí než ke sportování. S jeho vedením i veřejností zahájíme bezodkladně debatu o budoucnosti tohoto jedinečného areálu a do veřejné diskuze budeme chtít zapojit i pražský Magistrát. Co se týče financování modernizace areálu, je nezbytné vést debatu o využití části výnosů z tzv. „privatizace“ bytového fondu, které by tak posloužily ku prospěchu všech obyvatel Dvojky.,“ vysvětluje Michal Tobrman z koalice DVOJKA SOBĚ.

Hlavní budova Sokola potřebuje rekonstrukci, která zásadně sníží energetickou náročnost provozu, prodlouží a zvětší místní bazén, extraligovým florbalistům dá nové tarketové hřiště a pro širokou škálu kroužků vytvoří desítky menších tělocvičen.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama