Tomáš Macura

  • Ostrava
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.08.2018 22:56:00

Hasiči dostanou novou zbrojnici i auto

Hasiči dostanou novou zbrojnici i auto

Sbor dobrovolných hasičů z Pustkovce sídlí v 140 let staré budově, která nevyhovuje technicky a nesplňuje požadavky pro novou techniku.

Město Ostrava nyní postaví hasičům moderní zbrojnici. Primátor Tomáš Macura zahájil její výstavbu poklepem základního kamene. Zbrojnice bude hotová v příštím roce.

Na moderní zbrojnici se těší dobrovolní hasiči z Pustkovce. Dosud totiž využívají 140 let starou budovu, v níž je nevyhovující zázemí a stěží se do ní vejde zásahová technika. Hasiči v ní sídlí od roku 1896. Nová moderní zbrojnice bude dostavěna do listopadu příštího roku. Nová hasičárna bude samozřejmě větší, bude mít širší vjezdy pro techniku a prostor pro údržbu a opravy techniky.

„Postavení nové zbrojnice jsme zařadili do našeho investičního plánu. Původně jsme chtěli investovat do pěti budov hasičských sborů, nakonec stavíme nebo rekonstruujeme celkem 13 budov v Ostravě,“ uvedl primátor Tomáš Macura s tím, že město hasičům zakoupilo rovněž nový dopravní automobil.

Dobrovolní hasiči z Pustkovce mají 150 členů, velkou část z nich tvoří děti a mládež. Krajský ředitel Hasičského záchranného sboru MSK Vladimír Vlček hodnotí hasiče z Pustkovce jako jednu z nejlepších jednotek na území Ostravy. Jejich činnost se nesoustředí jen na Pustkovec, ale zasahují i v Porubě. Vlček ocenil i jejich práci s mládeží.

Náklady na postavení hasičské zbrojnice v Pustkovci činí 23,35 milionu korun. Z této částky hradí město ze svého rozpočtu 14,775 mil. Kč, Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru přispěje částkou 4,5 milionu, Moravskoslezský kraj 2,25 miliony a obvod Pustkovec 1,825 mil. Kč.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama