Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.08.2018 19:45:20

Mládež KSČM existuje!

Mládež KSČM existuje!

Proč a s kým kandiduji v komunálních volbách?

Budou to zanedlouho dva roky, kdy jsem byl přijat jako člen Komunistické strany Čech a Moravy v Brně. Všem kteří mi tehdy věřili, že budu pro stranu přínosem, těm moc děkuji za šanci pracovat na společném úkolu - boji za sociálně spravedlivou společnost. Vrátil jsem se do KSČM po velmi neúspěšných volbách do krajských zastupitelstev na podzim roku 2016, kdy KSČM ztratila více než polovinu mandátů získaných v roce 2012. Zapojil jsem se do práce ve straně a letos jsem byl Městkou konferencí Brna města zvolen za člena Městské rozhodčí komise v Brně.

Nikdy dříve jsem do žádné veřejné funkce nekandidoval. Letos jsem ale přijal velkorysou nabídku od Základní organizace KSČM v Lanžhotě (okres Břeclav), kde mám trvalé bydliště, abych zde kandidoval do městského zastupitelstva. Zařazen jsem byl na druhé místo kandidátní listiny, hned za předsedu této organizace, dlouholetého a oblíbeného zastupitel města, Petra Uhlíře, který je ve městě známý nejen díky své politické činnosti, ale i jako úspěšný živnostník a výborný muzikant.

Co mě ale těší nejvíce je, že nejsem zdaleka nejmladším kandidátem komunistické strany v našem městě. S námi dále kandidují dva jednadvacetiletí - jedna studentka Kateřina a jí věkem rovný elektrikář Erik. Na pomyslném věkovém žebříčku následuji já, ve věku pětadvacet let a hned za mne se řadí jen o rok starší živnostník Martin. Tito naši mladí kandidáti nejsou členy KSČM, ale hledají řešení problémů současnosti na levici. Nepodléhají antikomunistickému tlaku z médií, ani z okolí. Průměrný věk kandidáta KSČM v Lanžhotě je 55,8 let.

Věřím, že mládež, která aktivně pracuje v KSČM, nebo stranu více, či méně hlasitě podporuje, existuje. Proto jsem také členem komise pro práci s mládeží v Brně a vážím si všech mladých lidí, kteří se KSČM snaží pomoci ve své činnosti. Jako mladý kandidát za KSČM jistým způsobem mládež strany reprezentuji, byl bych při nejmenším velký pokrytec, kdybych v této pozici tvrdil, že mládež KSČM neexistuje. Se stranami, proti kterým současný režim nevede systematickou kampaň, držíme v oslovování mladých krok. Je pravdou, že komunistická strana potřebuje mládež vzdělanou, potřebuje mladé, kteří jsou schopni v diskuzích kvalitně a fakticky argumentovat. Je třeba podporovat skutečně aktivní mládež, přál bych všem svým straníkům, aby dokázali rozpoznat, kdo podporu potřebuje a kdo stranu chce jen využít. Žel skutečně existuje i taková mládež, která je schopna jen zneužívat stranu a její prostředky pro své pochybné osobní účely.

Snažím se mladé oslovit všemi možnými způsoby a při každé vhodné příležitosti, aby se pokusili společně s dalšími komunisty zajistit lepší budoucnost pro sebe i pro své děti. Nelze oslovovat mládež jen z obýváku, nebo ze zasedací místnosti. Svým spoluobčanům v Lanžhotě jsem se programově zavázal například i k tomu, že vždy vystoupím proti všem pokusům o zbytečnou privatizaci obecního majetku, nebo že budu pro přímé spravování majetkového fondu. Také budu hledat spojence pro prosazení participativního rozpočtu. Můj program je principiálně levicový, protože mojí prioritou vždy budou skuteční lidé práce - občané, kteří v našem městě žijí. Nepůjdu na ruku spekulantům, kteří pro naše město nevytvoří, ani neuchrání žádné reálné hodnoty!

Věřím, že Ti, kteří se mnou budou souhlasit udělí svůj hlas všem kandidátům za KSČM, protože to jsou právě oni, kteří z pozic principiální levice nikdy neuhnou.

Vojtěch Mišičák, kandidát KSČM do zastupitelstva města Lanžhot
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama