Mgr. Václav Švenda

  • TOP 09
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.08.2018 17:19:00

Víme, jak přání a podněty občanů prosadit

Víme, jak přání a podněty občanů prosadit

Místostarosta Václav Švenda a poslanec Dominik Feri ve čtvrtek 30. srpna společně odstartovali horkou fázi kampaně příbramské TOP 09.

 Představeni byli jednotliví kandidáti i programové priority, které byly tentokrát formulovány v přímé spolupráci s příbramskými občany z více než tisícovky domácností. Akci doprovodil živý jazzový koncert Jakub Šelmeczi Quartet.

Vize a program pro nadcházející období byly tvořeny unikátním způsobem. Václav Švenda v doprovodu dalších kandidátů osobně obešel přesně 1 029 příbramských domácností, a občané tak mohli svému místostarostovi sdělit, jak by si přáli své město rozvinout. „Vyjádřil bych to jednoduše: Díky návštěvě více než tisícovky příbramských domácností víme, co, a díky našim dosavadním zkušenostem ve vedení města víme i jak přání a podněty občanů prosadit,“ říká Václav Švenda.

Mezi hlavní priority patří další řešení adrenalinového parkování a dokončení započatých projektů, zejména celkové rekonstrukce aquaparku, která je prozatím největší připravenou příbramskou investicí, a Zelené páteře, jež se bude vinout celým městem a poskytne občanům prostor ke sportu i relaxaci, ale i útočiště v horkých letních dnech.

Číslem dva na kandidátce bude dosavadní člen finančního výboru Marek Školoud, mezi jehož tři hlavní témata patří parkování, vytvoření příležitostí pro cestovní ruch a další omezování hazardu ve městě. „Trváme na svém postoji, že příjem do městské kasy nevyváží devastaci životů jednotlivců i celých rodin,“ řekl v souvislosti s hazardem Marek Školoud.

Sociální oblast zaštiťuje pracovnice příbramské nemocnice Monika Ciklerová. Vizi Příbrami jako chytrého města představuje nejmladší člen kandidátky, student a asistent advokátní kanceláře Jan Schneider: “Pomocí moderních technologií můžeme řešit některé palčivé problémy města, třeba hledání parkovacích míst by bylo snazší s aplikací, která by nás rovnou naváděla na volná místa,” dává Schneider příklad jednoho z inovativních řešení.

Zahájení kampaně proběhlo neformálně. V přítomnosti několika desítek hostů a podporovatelů, za zvuku jazzové hudby připil Příbramským na volební úspěch poslanec Dominik Feri, který takto podpořil kandidaturu Václava Švendy a na závěr si i zajamoval s kapelou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama