Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.08.2018 19:38:20

Válka o jez na Labi je nekonečná a trpíme tím všichni

Válka o jez na Labi je nekonečná a trpíme tím všichni

V Děčíně v neděli hladina Labe byla pod 90 cm. V Ústí nad Labem kolem 116 cm, čili velmi nízký průtok. Podíváte li se na Labe pod mostem, vidíte, že by se snad dalo přejit téměř suchou nohou.

 

Válka o jez na Labi je nekonečná a trpíme tím všichni


V Děčíně v neděli hladina Labe byla pod 90 cm a v Ústí nad Labem kolem 116 cm, čili velmi nízký průtok. Podíváte li se na Labe pod mostem, vidíte, že by se snad dalo přejit téměř suchou nohou. Vlivem sucha nemůžeme využít Labe nejen jako dopravní cestu, ale také jako nutný rezervoár vody. Chybí nám jez. Už léta mohlfungovat.                                                       Chybí jez, proti kterému se brání banda pseudoekologických aktivistů, spíše by se dalo říci ekoteroristů! Jez by prý poškodil tamní přírodu. Proč se ti idioti nejdou projít po břehu Labe. Proč si neuvědomí, že pokud by již jez existoval pro okolí řeky by to bylo požehnání. Pro rostliny i zvířata. Vždyť hladina Labe ovlivňuje i výši spodní vody v okolí. Tedy i ve studnách, ale ovlivňuje i míru sucha ve větší vzdálenosti od řeky. Z hladiny Labe nad jezem by se stala miniaturní přehradní nádrž, která by bez jakýchkoli pochybností zlepšila mikroklima v oblasti v době sucha.

Podle politických zelených šmoulů stavba jezu prý řeší jen omezený úsek řeky, a na celkovou splavnost nemá vliv. Přitom naopak nejkritičtějším místem s omezenou splavností je právě úsek od Děčína o Ústí n. L. Umíte si dnes představit jak by vypadalo koryto Labe a život kolem řeky bez střekovského zdymadla? Aby se tam tito magoři došli podívat, to ne. Museli by přiznat, že se hluboce mýlí a to přiznat nedokáží!                                                             Dnes, v této chvíli, existence zdymadla jsou ekologickým darem přírodě! Podobně by mohl mít stejnou funkci i jez nad Děčínem.                                                                                     Měl by, kdyby jeho výstavbu dlouhá léta pseudoekoligčtí teroristé nebrzdili. Jejich argumentace je zcela primitivní. Vzpomínám si, že roce 2015 se objem lodní dopravy na Labi propadl na historické minimum a pseudozelení aktivisté upozorňovali, že klimatické změny problém se suchem dále prohloubí a proti jezu použili psychopatickou moudrost: „Chybějící vodu si nemůžeme dostavět ani nabagrovat,“ říkal jakýsi Škoda od Zelených. Byl to ale jasný důkaz jejich myšlenkové stupidity: Jez vodu nevyrobí, ale voda teče shora dolů. Přiteče ke  střekovskému zdymadlu i k jezu. Vodu pro jez nemusíme bagrovat, prostě přiteče…

Ale, co byste chtěli od zelených idiotů. Ti nemají s ekologií nic společného. Jsou to prostě političtí extrémisté. Proč extrémisté, proč teroristé? Ti za svou jedinou pravdu mají tu svou, škodí a škodí.                                                                                     Jaroslav Doubrava

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama