Mgr. Radek Vondráček

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.09.2018 14:23:48

Řada našich zájmů je shodných a stojí za to se vzájemně podpořit

Řada našich zájmů je shodných a stojí za to se vzájemně podpořit

Předseda PSP ČR Radek Vondráček se ve dnech 28. - 29. srpna 2018 zúčastnil v Juratě společného zasedání vedení Poslanecké sněmovny a polského Sejmu v čele s maršálkem Markem Kuchcińským.

Předseda PSP ČR Radek Vondráček se ve dnech 28. - 29. srpna 2018 zúčastnil v Juratě společného zasedání vedení Poslanecké sněmovny a polského Sejmu v čele s maršálkem Markem Kuchcińským. Čelní představitelé obou zákonodárných sborů se setkali již potřetí.

"Jednali jsme mimo jiné o tom, jak účinně rozvíjet parlamentní spolupráci. Vycházíme z toho, že řada našich zájmů je shodných a stojí za to se vzájemně podpořit v Evropské unii, v NATO i případně v dalších mezinárodních organizacích. Za klíčovou považuji spolupráci ve Visegrádské čtyřce a z ní vyplývající možnost lépe a efektivněji ovlivňovat evropskou politiku. Naše kooperace by měla navazovat na vlády a jejich spolupráci, někde - u navýsost politických témat - mohou být naopak iniciativní naše parlamenty (budoucnost EU, rozpočet EU, migrace aj.)," uvedl Radek Vondráček.

Samostatný diskuzní panel byl věnován infrastruktuře a rozvoji komunikací. Předseda Sněmovny po jednání shrnul základní poselství: "Severojižní dopravní spojení, která po pádu železné opony mezi ČR a Polskem stavíme, mají význam pro naše země, naše hospodářství i pro občany. Mají vlastně celoevropský význam, ať je to dálnice Ostrava - Katovice, Hradec Králové - Vratislav nebo Liberec - Dolní Slezsko či hlavní železniční koridor Břeclav - Ostrava - Bohumín - Katovice - Varšava, stejně tak vodní cesta na Odře. Oproti spojením západ - východ jsou ta severojižní každopádně opožděná."

Předseda Sněmovny Radek Vondráček v neposlední řadě poděkoval maršálkovi Marku Kuchcińskému za usnesení, které polský Sejm schválil při příležitosti 50. výročí okupace Československa.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama