Markéta Kabourková

V roce 2018 kandiduji do Senátu - volební obvod č.74 Karviná
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.09.2018 15:22:00

Škola základ života


Škola základ života


Věřím, že prvňáčci se nemohou prvního školního zvonění dočkat. Je to pochopitelné a krásné. Otevírají se pro ně nové zážitky.

Poznají nové kamarády, kteří je budou provázet třeba celý život. Určitě se nyní těší na poznání a jejich touha po vědění je veliká. Našim úkolem je tuto touhu rozvíjet a podporovat. 
V 1. třídě se děti naučí číst a pomalu je to přivede ke knihám. Naučí se také psát a počítat. Časem se naučí vyjmenovaná slova, násobilku a mnohé další. 

Ano, musejí se to naučit, stejně jako já, vy a mnozí jiní – „zatraceným“ memorováním, stálým opakováním, diktáty, testy, cvičeními...a zase znovu. Pak totiž neděláme pravopisné chyby, velice rychle sečteme pár čísel bez pomoci kalkulačky nebo Excelu, máme přehled v datech naší i zahraniční historie, Benin si nepleteme s Leninem. 



Všem dětem, studentům i rodičům připomínám, že škola má i další důležitou roli. 
Škola nás naučí, že ne s každým si člověk padne do noty, přesto s ním musí spolupracovat. Že za úspěchem je většinou tvrdá dřina, ale ne každá dřina znamená úspěch. Že i prohra je důležitá a pád nás poučí a posune dál. Že existuje nespravedlnost, a přesto nelze věci vzdát...že život není jen hra a že musíme občas i dělat to, co se nám nelíbí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama