JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.09.2018 20:58:00

Projekt moravskotřebovské nemocnice nabírá obrátky

Projekt moravskotřebovské nemocnice nabírá obrátky

Pardubický kraj připravuje výstavbu nemocnice následné péče v Moravské Třebové.

Na posledním jednání Rady Pardubického kraje bylo schváleno další upřesnění. To zohledňuje ztížené podmínky, které vyplývají z hydrogeologických průzkumů a navíc se zvýší komfort budoucích pacientů i personálu.

„Daný projekt je pro nás velmi důležitý, a proto dbáme na precizní plánování. Nově schválená částka na vybudování nemocnice a její vybavení je 200 milionů korun bez DPH. Mimo jiné zohledňuje ztížené podmínky, které vyplývají z hydrogeologického průzkumu. Objekt bude nutno založit na pilotách a dále bude například nutné odvádět dešťovou vodu do kanalizace. V ceně je navíc zahrnuto vybavení nemocnice,“ sdělil hejtman Martin Netolický.

Posílení rozpočtu se příznivě dotkne pacientů i personálu. „Díky komfortnějšímu uspořádání vnitřních prostor dojde k efektivnějšímu provozování zdravotní péče. Například devadesát lůžek LDN bude umístěno na jednom patře. Další pozitivní zprávou je, že nově u nemocnice přibydou parkovací místa,“ sdělil Ladislav Valtr, radní odpovědný za zdravotnictví.

„V současné době je předpoklad dokončení projektové dokumentace v srpnu 2019. Stavbu bychom chtěli dokončit v polovině roku 2021. Stejně jako u dalších projektů Pardubického kraje je součástí hodnotícího kritéria na dodavatele stavby doba dokončení,“ sdělil Roman Línek, námětek hejtmana.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama