Mgr. Martin Baxa

  • ODS
  • ministr kultury
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.09.2018 9:14:00

Plzni rozumíme a chceme ji posunout ještě víc dopředu

Plzni rozumíme a chceme ji posunout ještě víc dopředu

Občanští demokraté včera odstartovali hlavní část své předvolební kampaně pro plzeňské komunální volby. Celá kampaň „modrých“ se ponese ve znamení hesla „Věříme v Plzeň,“ které se už v rámci předkampaně objevilo na řadě míst našeho města.

 Podle lídra kandidátky Martina Baxy heslo „Věříme v Plzeň“ vystihuje přístup občanských demokratů k našemu městu. „Věříme v Plzeň, protože víme, jak velký potenciál toto město má. Dlouhodobě se nám daří společně s občany měnit naše město k lepšímu, a i díky nám platí, že Plzeň je jiná,“ uvedl 1. náměstek primátora Martin Baxa a dodal: „Plzni rozumíme a chceme ji posunout ještě více dopředu.“ Ambicí občanských demokratů bude ve volbách uspět natolik, aby se utkali o zisk primátorského křesla. „To poslední čtyři roky držela jiná strana, a proto jsme některé věci nemohli prosadit úplně podle našich představ,“ okomentoval volební cíl plzeňské ODS Martin Baxa.

V programu, nazvaném v odkazu na vylosované volební číslo Šťastná sedmička, občanští demokraté navrhují konkrétní opatření v sedmi oblastech klíčových pro další rozvoj města. V oblasti transparentního a moderního řízení města občanští demokraté navrhují celou řadu opatření směřujících k „Radnici v kapse,“ kdy město maximálně využije moderní technologie ke komunikaci s občany. „Ulehčit komunikaci občanů s městem chceme také dalším návrhem, kterým je otevření pobočky magistrátu v některém z velkých plzeňských nákupních center, které by fungovalo i o víkendech,“ představil další návrh z této oblasti náměstek primátora Pavel Šindelář, který kandiduje za občanské demokraty jako číslo 2. Připojil také volební prioritu modrých v oblasti dopravy, kde chce ODS prosadit nový komplexní parkovací systém, který by se řídil principem „parkuj, kde bydlíš. Občanští demokraté ovšem myslí také na oblast oddechu a sportovního vyžití pro všechny Plzeňany. „Prosazujeme vyčištění Borské přehrady a její přetvoření ve veřejnou, zdarma přístupnou rekreační a oddechovou zónu,“ uvedl náměstek Šindelář, který přidal i další „modrý“ programový trumf, týkající se rozhodování o veřejném prostoru: „Každý rok vyčleníme z rozpočtu minimálně 20 milionů korun na úpravy veřejného prostoru, o jejichž využití od začátku do konce rozhodne veřejnost. Občané navrhnou varianty využití konkrétní lokality, odborníci vyberou ty technicky realizovatelné a opět občané vyberou konkrétní projekt“.

Občanští demokraté také chtějí pokračovat v úspěšné bytové politice, která nyní Plzeň odlišuje od většiny velkých českých měst. „Dohromady 192 nových bytů pro seniory, mladé rodiny a osoby se zdravotním postižením by podle našeho plánu mělo vzniknout díky revitalizaci lokality Zátiší,“ představil prioritu v oblasti bydlení radní David Šlouf, trojka „modré“ kandidátky. Ten se zmínil také o nutnosti zvýšit bezpečnost v ulicích Plzně. „Za tímto účelem prosazujeme vytvoření speciálního útvaru městské policie, jehož hlavním úkolem bude tvrdá, důsledná, soustavná a dlouhodobá kontrola soukromých ubytoven a monitoring bezpečnosti kolem nich,“ řekl radní Šlouf.

V oblasti školství se občanští demokraté podle lídra kandidátky Martina Baxy chtějí v dalších čtyřech letech zejména zaměřit na prohlubování specializace jednotlivých základnách škol, aby si rodiče mohli vybírat z nabídky škol zaměřených například na moderní technologie, jazyky, sport či uměleckou orientaci. Důležitost spolupráce města a univerzity zdůraznila Ilona Mauritzová, děkanka Fakulty zdravotnických studií Západočeské univerzity, která kandiduje do plzeňského zastupitelstva z pozice číslo 5.

Občanští demokraté na tiskové konferenci také uvedli své lídry pro městské obvody: Helenu Řežábovou, Lumíra Aschenbrennera, Marcela Hájka, Zdeňka Mádra, Martina Ženíška a Zdeňku Hončarovou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama