Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2018 8:39:00

KDU-ČSL vyjíždí do regionů s obytným vozem, startuje kampaň za dostupné bydlení

KDU-ČSL vyjíždí do regionů s obytným vozem, startuje kampaň za dostupné bydlení

KDU-ČSL dnes vyjela do regionů s obytným vozem – startuje tím kampaň za dostupné bydlení. Lidovci chtějí, aby si obce mohly prostřednictvím státu půjčit peníze od Evropské investiční banky a využít je na přestavbu nemovitostí.

Ze starých budov nebo brownfieldů by vznikly cenově dostupné městské byty. Právě dostupné bydlení bude pro KDU-ČSL hlavním tématem před komunálními volbami.

KDU-ČSL chce do vytipování míst a budov zapojit obyvatele měst. Jakým způsobem, to uvede na tiskové konferenci 13. září ve 13 hodin v Praze. V rámci ní totiž představí veškeré podrobnosti komunální kampaně, jejímž ústředním tématem bude právě dostupné bydlení. Tiskové konference se zúčastní předseda strany Pavel Bělobrádek, místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek a zástupci komunálních politiků. KDU-ČSL zároveň představí dosavadní výsledky jednání s ministerstvem pro místní rozvoj. Čerpání peněz z Evropské investiční banky by totiž šlo přes Státní fond rozvoje bydlení.

KDU-ČSL posílá do letošních komunálních voleb téměř 16 tisíc kandidátů - je to nejvíc mezi celostátními politickými stranami. Kromě Mostu kandidují lidovci ve všech statutárních městech, v 8 z nich postavili samostatné kandidátky. V hlavním městě jsou zástupci KDU-ČSL na společné kandidátce Spojme síly pro Prahu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama