Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.09.2018 7:35:03

Jak zabránit odchodu mladých z města a jak řešit jejich situaci s bydlením?

Jak zabránit odchodu mladých z města a jak řešit jejich situaci s bydlením?

Velmi mne trápí odchod mladých z Uherského Hradiště. Pravicová koalice tohle vůbec neřeší a návrhy opoziční ČSSD odmítá. Drahé bydlení a nízké mzdy jsou základními příčinami odchodu mladých z města.

Jedinou cestou, jak zlepšit situaci mladých, je podpora dostupného bydlení formou výstavby městských bytů, včetně sociálních bytů a bytů pro seniory. Již dnes existuje řada podpůrných programů pro financování této výstavby. 
V Uherském Hradišti se staví, ale ceny bytů jsou nad možnostmi výdělků v našem regionu. ČSSD navrhuje i spolupráci se Slováckem či nově vytvořeným bytovým družstvem pro novou družstevní bytovou výstavbu. ¨Problém vylidňování města souvisí i s nedostatkem odpovídajícího zaměstnání pro vysokoškolsky vzdělané spoluobčany. Tady je prostor pro spolupráci s UTB a fakultou Logistiky a krizového řízení, s Hospodářskou komorou i s jednotlivými firmami v regionu. Je třeba posílit dětské skupiny a mikro jesle a počet míst v MŠ. Zároveň je třeba zvýhodnit občany města před nájemníky, kteří nemají trvalý pobyt v Uherském Hradišti. 
Naše návrhy současné vedení města smetlo ze stolu, údajně proto, že to z pohledu legislativy nelze. Přitom v jiných městech stejné velikosti to lze. Chce to bezplatné poradenství při směnách městských bytů, je třeba nastavit podmínky developerům, aby pomohli městu získat nové městské byty. 
A z pohledu demografického vývoje bude třeba vybudovat nové kapacity pro seniory či zdravotné postižené, včetně podpory výstavby hospice. Ten v našem regionu a v našem městě schází.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama