Ing. Miroslav Kalousek

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.09.2018 18:29:00

Srovnávat agresivní okupaci s demokratickým hlasováním je sprosťárna

Srovnávat agresivní okupaci s demokratickým hlasováním je sprosťárna

Projev na 19. schůzi Poslanecké sněmovny 13. září 2018 k finančnímu rámci EU na období 2021 - 2027

 Děkuji za slovo. Víte, srovnávat agresivní okupaci, která byla učiněna bez našeho vědomí, s demokratickým hlasováním instituce, jejíž jsme součástí, je taková sprosťárna, že si to nezaslouží jiný komentář, než že je to sprosťárna, za kterou se zcela jistě předřečník nestydí, ale měl by.

Dovolte jenom v rámci faktické připomínky, abych k projevům, které tady zazněly na adresu včerejšího hlasování v Evropském parlamentu o Maďarsku, podotkl, že samozřejmě, protože každý hlasuje podle svého svědomí, tak se stane nejenom v europarlamentu, ale i tady, že některý poslanec hlasuje jinak, než je většinové stanovisko té či oné politické strany. Ale tady bych chtěl říct za poslanecký klub TOP 09 v Poslanecké sněmovně, že plně stojíme za postojem našich europoslanců. A k tomu si dovolím dodat svůj občanský postoj, že kdyby se někdy demokracie v ČR snížila na takovou kvalitu, jako je v tuhle chvíli v Maďarsku, což samozřejmě bohužel nelze vyloučit, tak bych si jako občan ČR velmi přál, aby si toho Evropský parlament všiml a aby s námi Evropská komise na jeho doporučení zahájila řízení. Protože ty hodnoty, které se včera diskutovaly v Evropském parlamentu, jsou hodnoty demokracie a svobody a já bych chtěl žít v demokratické a svobodné zemi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama