Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.09.2018 11:17:00

Za neschopnost vlády nese odpovědnost Andrej Babiš, nelze ji svalovat na ODS

Za neschopnost vlády nese odpovědnost Andrej Babiš, nelze ji svalovat na ODS

Občanští demokraté se ohradili proti obvinění Andreje Babiše, který je nařkl z obstrukcí při projednávání elektronické evidence tržeb.

Včerejší jednání k tomuto bodu skončilo předčasně proto, že předsedající schůze nebyl schopen zajistit elementární pořádek v sále při diskusi o nálezu Ústavního soudu k EET. Občanští demokraté kritizují neschopnost vládní většiny zajistit včasné projednávání zákonů.

„Obvinění premiéra Andreje Babiše – podle nějž prý ODS obstruuje při projednávání EET v Poslanecké sněmovně, nechce více peněz pro města a obce apod. – jsou nepřípadná a nehorázná, a proto je jednoznačně odmítáme. Ústavní soud ve věci EET rozhodl už v prosinci minulého roku, vláda poslala do Poslanecké sněmovny zákon reagující na toto rozhodnutí teprve letos v červnu a na jednání se dostal až včera, což je problém vládní většiny. Sám předseda Babiš nese odpovědnost za neschopnost vlády přinášet a prosazovat své návrhy. Místo toho svaluje vinu na opozici a vymlouvá se,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.

„A co se týká měst a obcí, tak ODS na rozdíl od vlády Andreje Babiše připravuje zákony, které pomáhají obcím i občanům a jež usnadňují život podnikatelům. Prosadili jsme změnu školského zákona, předložili jsme novelu stavebního zákona a připravujeme novelu zákona o hmotné nouzi,“ dodal předseda ODS.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama