doc. JUDr. Petr Pithart

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2018 14:34:06

Mladí lidé mají v politice místo

Mladí lidé mají v politice místo

Pod názvem ‚‚Konzervativní politika pro mladé?‘‘ se v sobotu 8. září v Paláci Charitas uskutečnila konference pořádaná spolkem Mladých lidovců ve spolupráci s Nadací Hannse Seidela a Mezinárodním republikánským institutem.

Organizátoři si kladli za cíl nalezení cesty, pomocí které by se zvýšil zájem mladých lidí o konzervativní politiku. Během konference se vystřídalo několik řečníků, kteří poukázali dnešní politiku, v níž je podle některých nesprávně upozaďována role hodnot.

"Cílem konference bylo otevřít diskuzi o tom, jak se mladí lidé zapojují do společenského a politického života, jak zlepšit atraktivitu konzervativní politiky pro mladé například použitím moderního marketingu. Chtěli jsme společně hledat odpovědi na otázky, jakým výzvám dnes mladí čelí a co řeší," říká Markéta Filipová, hlavní organizátorka. Konferenci zahájili bývalý ministr zahraničí, poslanec Karel Schwarzenberg, bývalý předseda senátu Petr Pithart a kandidát na senátora Pavel Fischer. „Z politiky vymizely pojmy jako stud, oběť a služba. Sice neustále mluvíme o hodnotách, ale nevíme, jaké to jsou,“ popsal svou vizi konzervativní politiky Petr Pithart. S tím se ztotožňuje i předseda Mladých lidovců Filip Chvátal. Politiky z prvního panelu navíc vnímá jako politické vzory, jejichž názory a stanoviska si zalouží respekt. V dalších blocích, jež byly neméně hodnotné, debatovali další hosté včetně zahraničních.

Mezi zahraniční hosty patřili slovenský předseda KDMS Martin Trúchlik, maďarská místopředsedkyně Youth of the EPP Ágnes-Zsofia Magyar a Boris Galic z rakouské organizace Junge ÖVP. Ve třetím bloku diskutovala o zatraktivnění politiky pro mladé programová ředitelka EU kanceláře IRI Miriam Lexmann, předseda Mladých konzervativců Milan Vyskočil, předseda Mladých demokratů Jiří Klindera, předseda odboru pražské mládeže Českobratrské církve evangelické Benjamin Roll a Marie Štěpánová z Vysokoškolského katolického hnutí Praha.

Celodenní konference se zúčastnilo téměř 100 lidí z mládežnických organizací i apolitických sympatizantů konzervativní politiky. Mladí lidovci jsou mládežnickou organizací KDU-ČSL. Sdružují čtyři sta mladých lidí od 15 do 35 let, které spojuje zájem o křesťanské hodnoty a touha ovlivňovat svět kolem sebe.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama